Per. May 16th, 2024

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gülten Kışanak “Grubumuz meclise dönüşü tartışıyor ve doğru kararı alacaktır” dedi.


Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter’in sunumuyla ekrana gelen Söz Sende’ye canlı yayın konuğu olan Gülten Kışanak, BDP‘nin meclise dönüşleri konusunda bilgiler verdi.

4 BİN BDP‘Lİ CEZAEVİNDE

Meclise dönmeleri konusunda kamuoyundan çeşitli tepkiler aldıklarını dile getiren Kışanak "Bu konuda hem olumlu, hemde olumsuz tepkiler alıyoruz. " dedi. Partisinin belediye başkanlarının tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildiğine dikkat çeken Kışanak "Şu anda 4 bin BDP‘li cezaevinde. Kamuoyu bu tutuklamalara tavır almalı. Bir tutum almalı. Tabanımızda bize ‘bu şartlar altında meclise niye gideceksiniz ki’ diyenler de var." diye konuştu.

DEMOKRATİK SİYASET ISRARI
"Son bir haftada 400 kişi tutuklanacak diye yazıldı, son bir haftada 400 kişi gözaltına alındı "
diyen Kışanak, BDP‘nin demokratik siyasetteki ısrarının devam edeceğini bildirdi. Kışanak sözlerine şöyle devam etti:

Biz başka bir seçenek başka bir alternatif olmadığını düşünüyoruz. Grubumuz meclise dönüşü tartışıyor ve doğru kararı alacaktır. Meclise dönüş için son haftaya girilirken binlerce insanı tutuklamak ne anlama geliyor.

HERKES TERÖR SUÇUNDA İÇERİ ALINIYOR
Balçiçek İlter’in örgütün saldırıları olduğunu hatırlatması üzerine ise Gülten Kışanak şu cevabı verdi:
Yakalasınlar o zaman. Tutuklananlar arasında kaç tane PKK’li var peki? Daha bugün il-ilçe başkanlarımız belediye başkanlarımız gözaltına alındı. Büyük ihtimalle tutuklanacaklar. Rakamlar ortada, tutuklananların hemen hepsi BDP‘li. Biz bize verilen her oyun kıymetini çok iyi biliyoruz. Ama şu andaki durum şu: PKK eylem yaparsa BDP‘liler tutuklanacaklar. Basın açıklamasına katılan, gösteriye katılan herkes ‘terör’ suçundan içeri alınıyor. Kamuoyu bu tutuklamalara tavır almalı.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen