Per. May 2nd, 2024

“Hiçbir kadın aldatılmayı haketmiyor.Çıldırmak üzereyim.Aylardır onlar atıyor biz topluyoruz, onlar para harcamaktan ve atmaktan usanmadı biz toplamaktan usandık “


Sanatçılığı, anneliği, uyuşturucu bağımlıları ile üçgün yaşayarak kendi bestesine çektirdiği video klibi ve sosyal sorumluluk projeleriyle sık sık gündeme gelen ve üç yıldır Ankara‘da bağımlılıklarla mücadelesini ederek, adını ve konusunu sır gibi sakladığı kitabını tamamlamaya çalışan sanatçı Dila Tezemir sonunda isyan etti.

"Her gün saat 21.00 den itibaren özellikle Altındağ Belediyesine bağlı Ulusun Çankırı caddesi ve ara sokaklarıdan başlayan bir kartvizit dağıtma işi başlıyor. Bir bakıyorsunuz taksinin birini camından yüzlerce kartvizit ekin eker gibi serpildi.Dağıtım Kızılay meydanından Çankaya ve oradanda Ankaranın önemli bölgeleri olan Bahçeli, Tunalı Hilmi caddesi, Tunus caddesi , Sakarya caddeleri, Gaziosmanpaşa ve Filistin caddesi gibi alkollü eğlence mekanlarının yoğun olduğu bölgelerdede yapılıyor.

Söz konusu kartvizitler üzerinde Türk olduğunu düşünmediğimiz tam ve yarı çıplak kadın resimleri ve telefon numaralarını içeriyor. Ayrıca kartların üzerinde ahlaksız teklifler içeriyor. Bazılarında ise sadece ad soyad ve telefon numarası bulunuyor. Tıpkı bazı gazete ve televizyon kanallarının yayınladığı reklamlara benzer reklamın sokaktaki farklı bir uygulaması"

Kartları dağıttıranların kendi tabirleriyle "kek" olark nitlendirdikleri müşterileri konsomasyon olan pavyonlara ve telebarlara çekmeye çalışan işletmeciler olduğunu, ayrıca gecenin belli bir saatinden sonra sokağa çıkan hayat kadınları olduğunu bizzat gördük ve tespit ettik. Zaten ulaşmak çok kolay. Zira kartvizitin üzerindeki numarayı müşteri olarak aramak işi çözmek için yeterli ve bu konuda gerek belediyenin ve gerek emniyet güçlerinin duyarsızlığına anlam veremiyoruz.Hele hele üzerlerine basarak geçen, sokaklardakine bakarak geçen güvenlik güçlerini görmek inanın insanı delirtiyor.

Her akşam bu sokaklardan ve caddelerden içlerinde yediden yetmişyediye herkesin olduğu onbinlerce insan geçiyor.Karınız çocuğunuz kısacası aileniz geçiyor. Aşağı bakmaya utanıyorsunuz ve ilk defa karşılaşınca kızaran yüzlerce insana rastlıyorsunuz. Bumu bizim namus, edep ve haya anlayışımız. Belediyelerin temizlik görevlilerine bile gına gelmiş durumda. Bunu yapanların ne ramazanı ne bayramı nede seyranı var. Biz hemen hergün torbalarca topluyoruz ve gerisini temizlik görevlilerine bırakıyoruz.

Bunu yanında çok önemli konulara vurgu yapan sanatçı bir çok insanı hayretler içinde bırakacak sözlerine devam etti;

"Ankara’ nın gece hayatını ikibuçuk yıldan fazladır tetkik ettik. Çok kısa süre zarfında bizzat cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza yaptığımız araştırmaları sunacağız. Elimizde o kadar çok veri toplandıki eğer devlet büyüklerimiz müsade ederse kamuoyuna sunacağız.. Sadece şunu söylemek belki kısa bir özet olacaktır, Ankara Türkiyenin başkenti ve inanın baş olması münasebetiiyle açıkça diyoruzki baştan kokmuşuz.Bu şehirde her gece eğlence denilen rezalete harcanan milli servet en az 2 milyon lira ve bu para ile her gün en az yüz insanın çalışabileceği işletmeler, fabrikalar kurulur."

Rakamı yüksek bulanlara her türlü hesabı delili ile birlikte bizzat kendisinin ıspat etmeye hazır olduğunu belirten sanatçı;

"Her kesime, her bütçeye hitap eden ve sınıflandırılmış alkollü işletme var. İçerde döndürüklen şeylerin neler olduğunu ve kurulan tuzakları çok yakında herkes öğrenecek ve insanlarımız bu tuzaklara kanmayacak. Ancak bir acı gerçeği söylemeden geçersek yanlış olur ve biz söyleyelimki onlar kendilerine çeki düzen versinler. Özel hayatın gizliliğine müdahale olmaması nedeniyle isimlerini açıklamayacağımız ve kendileriyle ilgili olarak en ufak bir kanıt almadığımız, toplumumuzun birçok önemli bürokratını, milletimizin vekillerini, medyamızın önemli temsilcilerini,gazetecilerimizi ve özellikle ekranların önemli isimlerini kendilerine yakışmayacak yerlerde ve uygunsuz durumlarda gördük ve hafızalarımız kayıt aldı. Zira onlar bizim rol modellerimiz ve örnek alınıyorlar. Ayrıca bu insanların ne eşleri ve nede kız arkadaşları aldatılmayı hak etmiyor.Kısacası neye benzerse benzesin, kaç yaşında olursa olsun hiçbir kadın aldatılmayı hak etmiyor"

"Ben ve arkadaşlarım uyuşturucu ve alkol bağımlılıkarıyla ilgili çalışmalarımızda bugüne kadar onlarca tehdit aldık ve yılmadık. Mücadele masabaşında oturarak, seminer vererek, tiyatro gösterisi yaparak, kitap yazarak ve gövde gösterisini basına yansıtarak olmaz. Buyrun hep birlikte sokağa inelim hatta yer altına inelim ve arka sokakları birlikte görüp sorun değil çözüm üretelim. Maalesef biz sadece bağımlılarla uğraşmıyoruz birde sorunu yokmuş gibi gösteren yöneticilerile uğraşıyoruz.Herkes şunu bilmeli ki mücadelemiz bağımlılık nedeniyle gözyaşı döken ve aldatılmayan bir tek insan bile kalmayıncaya kadar sürecektir" dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen