Cum. May 3rd, 2024

Her alanda bütün dünyaya örnek olmaya başlayan Türkler müzikte Musa Göçmen ve Göçmen Orkestrası ile Eurovision dışında artık dünyanın en iyileri arasında.


Musa Göçmen 5000 in üzerinde bestesi olan bir müzik makinası.Bir orkestra şefi olarak dünyanın pek çok ülkesinde konserler vermiş ve genç yaşta Senfoniksema ve Senforock projeleriyle kültürümüzün tanıtılmasında büyük katkı sağlamış bir sanatçımız. Avrupa’nın en büyük rock müzik festivallerinden olan “Masters of Rock” ın açılışını yapan ve canlı koser dvd kayıtları Avrupanın bütün şehirlerinde yayınlanan tek müzik adamı yine Musa Göçmen.

Göçmen şimdi ise Japonya’daki felaketzedeler yararına dünya çapında birçok sanatçının katılımıyla yapımı gerçekleştirilen“Shine” isimli eserin orkestrasyonlarını yaptı ve orkestrayı yönetti. Bu ay satışa çıkarılan eserin satış rakamının bir anda inanılmaz rakamlara ulaşmasında en büyük katkı Musa Göçmenin ve bu Göçmen orkestrasının büyük başarısı…

Ülkemizde de yazdığı eserlerle ve yönettiği konserlerle adını başarıları ile anmaya alıştığımız dünya çapında besteci ve orkestra şefimiz Musa Göçmen, iki ay önce tüm dünya sanatçılarının yer aldığı uluslararası bir projeye davet edilen tek Türk sanatçısı oldu.Konu Japonyadaki deprem ve tsunami felaketinde zarar görenler için tüm dünya sanatçılarının birleşerek hazırladığı “SHINE” isimli şarkının orkestrasyonunun yapılmasıydı ve mütevazi ruhlu sanatçımız tabiki olur diyerek gerekli çalışmaları büyük bir özveri ile yaptı.

Hatırlanacağı üzere önceki yıllarda AFRİKA için yazılan ve büyük ilgi gören “We are the world” büyük başarı elde etmiş ve çok konuşulmuştu. Şimdi ise "Shine" için de en az onun kadar bir başarı elde edildi.Dünya’dan bir çok ünlü ismin yer aldığı eserin senfonik orkestrasyonlarını üstlenen ve prodüksiyonunu gerçekleştiren Göçmen’e ülkemizden 80 kişilik gönüllü müzisyenimizde eşlik etti.

Bütün dünyaca tanınmış sanatçılardan projeye destek olan isimler içerisinde Mark Boals, Yngwie Malmsteen,Dominici,Dream Teather, Tony MacAlpine, Ronny Monroe ve Giorgia Fumanti sadece bir kaçı. Müziği Virgil Donati’ye ait eserin orkestra uyarlamalarını Musa Göçmen yaptı. Yine dünyaca ünlü Avalon etiketi altında gerçekleştirilen proje ilk olarak japonya da satışa sunuldu ve hazırlanan klibin tamamlanmasının ardından bütün dünyada bu ay başında satışa çıktı.

Eserin tüm gelirleri Japonya’da zarar görenler yararına kullanılacak. Dünya çapında bir proje için ülkemizden bir sanatçının davet edilmiş olması ayrıca bir gurur kaynağı .Beşinci senfonik albümü "kolleksiyon" ile müzikseverlerin büyük beğenisini kazanan Musa Göçmen bu sezon içerisinde Avrupanın ve dünyanın birçok ülkesinde ellinin üzerinde konser anlaşması yapmış ve donyayı yeniden dolaşmak için gün sayıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen