Sal. Nis 30th, 2024

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini sahil bölgelerinde geçiren vatandaşların geri dönüş çilesi başladı.


Ramazan Bayramı’nı yurdun değişik bölgelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüşlerinde feribotları tercih etmesi sebebiyle Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu hatlarında oluşan yoğunluk, 6 feribotun sefer yapmasıyla en aza indirilirken, özel sektöre ait feribotlar da seferlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

Öğle saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 3, Gelibolu-Lapseki hattında da 3 olmak üzere GESTAŞ’a ait toplam 6 arabalı vapur saatsiz olarak sefer yaparak araçları Asya ile Avrupa arasında taşımaya başlarken; özellikle özel sektöre ait feribotların güzergahını olan Yalı Caddesinde uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Özel firma yetkilileri Kilitbahir ile Çanakkale arasındaki feribot sayısını arttırarak saatsiz olarak sefer yaparak yoğunluğu azaltmaya çalıştı.

Bu arada Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de araç yoğunluğu sebebiyle vapur iskeleleri ile karayollarında önlemlerini arttırdı. Araç yoğunluğunun hafta sonu daha da artması bekleniyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen