Cts. Nis 27th, 2024

Diyarbakır’da aralarında BDP’nin de bulunduğu tertip komitesince 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen miting öncesinde bir grup, gazetecilere saldırdı.


Aralarında BDP, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile bazı sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu tertip komitesince düzenlenen miting, İstasyon Meydanı’nda yapıldı. Miting öncesinde konuşmaların yapılacağı platform önünde görev yapacak basın mensupları yerlerini alırken, kalabalık içinden bir grup, önce basın mensuplarına yönelik ”basın dışarı” şeklinde slogan attı, ardından kameralarını ve fotoğraf makinelerini ellerinden almak istedi.

Saldırılarını sürdüren grup, platform önünde ve üzerinde bulunan basın mensuplarına pet şişe attı. Grup uyarılara rağmen saldırılarını sürdürünce basın mensupları mitingin başlamasını beklemeden alanı terk etti.

GAZETECİLER CEMİYETİ KINADI

Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yaşanan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, sadece görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan ve bu nedenle alanda bulunan gazetecilere yönelik, miting alanında bulunan bazı kişilerce yapılan sözlü ve fiili saldırıyı kınadıkları belirtildi.

Miting öncesinde platformda gazetecilere yönelik sözlü ve fiili saldırılara görevlilerin sessiz kalmasının gazetecileri oldukça tedirgin ettiği belirtilen açıklamada, ”Bölgede zor şartlar altında görev yapan biz gazeteciler, yapılan bu saldırı karşısında ilgili yöneticileri acilen gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen