Per. May 2nd, 2024

HABERTÜRK gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, ABD’deki Erdoğan-Obama görüşmesini Amerika’dan değerlendirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın da katıldığı New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarını takip eden Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Akşam Raporu’nda Ece Üner’in sorularını yanıtladı.
ABD Başkanı Barack Obama‘nın BM Genel Kurul’da yaptığı konuşmada verdiği "Amerika’nın İsrail’in güvenliğine bağlılığı sarsılmaz; İsrail’le dostluğumuz derin ve kalıcıdır" sözlerini yorumlayan Fatih Altaylı, "Türkiye’nin farklı bir beklentisi yoktu. Obama’nın verdiği mesaj uluslararası ilişkilere yönelik değil, iç siyasete dönül bir konuşmaydı." dedi.

Altaylı, Obama’nın BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında verdiği mesajları şu sözlerle değerlendirdi:

ÇOK ÖNEMSEMEMEK LAZIM
Amerika’nın İsrail‘le bir sorun yaşaması kolay görünmüyor. Türkiye Amerika’ya "Ya ben, ya İsrail" diye bir tercih sunmuyor. Obama o konuşmayı yapmak zorunda başka çaresi yok. Obama geçmişte İsrail‘e yönelik küçük cılız eleştiriler nedeniyle büyük siyasi bedeller ödüyor. ABD’de İsrail lobisinin gücü büyük. İsrail Lobisinin tamamının sandık başına gitmesi ve medyaya etki yapması Obama’yı bir anlamda zorda bırakıyor. Obama’nın seçimler yaklaşırken medyayı da karşına alacak şekilde İsrail karşıtlığı yapması mümkün değil. Türkiye‘nin de zaten böyle bir beklentisi yok. Bu konuşmayı çok önemsememek lazım. Obama İsrail-Türkiye ilişkilerinin kötü olmasından çok memnun olmamakla birlikte, pekte müdahil olmak istemiyor.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen