Sal. May 7th, 2024

Kızılay Kumrular’daki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin iki ay önce Ankara Eskişehir yolu üzerinde askeri servis aracına bombalı saldırı düzenleyen kişi olduğu belirtildi.


Ankara Kızılay‘da patlama (Son Detaylar)

Görgü tanıklarının ifadeleri ve çevrede bulunan güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda Ankara Polisi, Başkent’te daha önce Eskişehir yolu üzerinde askeri servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenleyen şahsın Kumrular saldırısını da düzenleyen şahıs olduğu yönünde kuvvetli bir kanaate ulaştı.

Elde edilen bilgilere göre Çankaya Çiğdem Mahallesi’nde üç gün boyunca park halinde bekletilen 06 BS 099 plakalı Laguna marka otomobilin daha sonra şehir dışına götürülüp bomba yüklendiği, ardından da hedeflenen noktaya saldırıyı gerçekleştirmek için harekete geçirildiği iddia edildi. Teröristin amacının Ankara’nın en kalabalık olduğu noktalardan biri olan Kumrular’da müşteri yoğunluğu fazla olan bir lokantanın önünde çok sayıda vatandaşın ölümüne neden olabilecek şekilde saldırıyı gerçekleştirmek istediği kaydedildi.

OTOPARKÇI ZANLIYI FOTOĞRAFINDAN TEŞHİS ETTİ
Saldırganın bombayı öğle saatlerinde patlatmayı planladığı, ancak park halindeki araçların fazla olması nedeniyle lokanta önünde yer bulamadığı için bir otoparkçıya anahtarı vererek, “Sen bunu uygun bir yere park et" diyerek görevliye bomba yüklü otomobili park ettirdiği belirtildi. Görevlinin Laguna marka otomobili lokantalardan uzak, boş bulduğu bir yere park etmesinin ardından teröristin saat 12.00 sonrasını beklemeksizin yakalanma endişesi ile bomba düzeneğini uzaktan kumanda ile harekete geçirdiği ve patlattığı öne sürüldü. Söz konusu olayla ilgili otoparkçı tekrar emniyete alınarak, 35 yaşlarındaki teröristin fotoğrafının kendisine gösterildiği, otoparkçının teröristi teşhis ettiği iddia edildi.

Eskişehir yolundaki askeri araca saldırı düzenleyen teröristin. Kumrular saldırısını da yaptığı, teröristin eşgali daha önce Eskişehir yolu üzerinde saldırıyı düzenlemeden önce akü satın aldığı CEPA’daki Bauhause’taki güvenlik kamerasından çıkmıştı. Bauhause’tan elde edilen güvenlik kamerası ile Kumrular saldırısı öncesi elde edilen kamera kayıtları karşılaştırıldığında iki saldırıyı da aynı şahsın yaptığı kuvvetlendi. Eşgali belirlenen teröristin yakalanması için geniş çaplı operasyon devam ediyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen