Paz. Nis 28th, 2024

Damacanalarda ki kanser riski vatandaşları su içmeye bile korkuturken, Ankaralıları rahatlatan açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi.


"Büyükşehir Belediyeleri arasında en yumuşak su Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait" diyen Başkan Gökçek, Ankara‘da ki şebeke suyunun Fransız kalitesinde olduğunu ifade ederek, vatandaşların şebeke suyunu gönül rahatlığı içinde içebileceklerini söyledi.

DEĞERLERİMİZ PARAMETRELERİN ALTINDA
Habertürk’e canlı yayın konuğu olan Başkan Gökçek "Ankara’nın suyu gerçekten kaliteli. Özellikle parametreler açısından bakıldığı zaman, dünya sağlık örgütünün tavsiye ettiği parametrelerin çok çok altında. " dedi.

ARSENİK MİKTARI SIFIR
Ankara’da ki şebeke suyunun Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği parametrelerin çok çok altında olduğunu kaydeden Gökçek "Suyumuzda ki arsenik miktarı sıfır. Hatta bu arsenikle ilgili İzmir‘de büyük olaylar çıkmıştı ve bu olayı da biz ortaya çıkarmıştık. Ankara‘nın su kalitesi bu açıdan mükemmel. Suyun birde sertliği var biliyorsunuz. Sert olan suların hazmı daha zor. Ankara‘nın suyunun sertlik oranı Türkiye ortalamasının en düşüğü. Bizim Ankara‘mızın sertlik değer 10.2. Eskişehir ve Antalya‘nın sertlik oranları 35’lere kadar çıkıyor." şeklinde konuştu.

ANKARALI RAHAT RAHAT KULLANSIN
Şebeke suyunun barajlardan geldiğini kaydeden Gökçek, "Şebeke suyunu şu anda 4 barajdan veriyoruz. Şu anda 2 sene yetecek kadar suyumuz var. 2008′ kadar olan kuraklığın tam tersine, Cenab-ı Allah 2010’da müthiş yağış verdi. Ve Ankara‘nın herhangi bir kuraklığı yok. Ankaralılar suyu istedikleri kadar ve rahatlıklar kullanabilirler." dedi.

CANLI YAYINDA MUSLUKTAN SU İÇTİ
Şebeke suyunun memba suyu kalitesinde olduğunun altını çizen Gökçek, bazı evlerde suyun gerçek kalitesinin depolardaki kirlilik ve bekletilme nedeniyle anlaşılamadığını da sözlerine ekledi. Canlı yayının sonunda şebeke suyunda su içen Gökçek "Vatandaşlarımızdan rica ediyorum depolarını temizletsinler ve bizim suyumuzdan içsinler. Suyumuz oldukça berrak ve memba suyu kalitesinde." diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen