Per. May 2nd, 2024

Abdullah Gül: İsrail, Türkiye’den özür dilemek için dört kere geldi.


Tel Aviv-Ankara hattıdaki atışmada sözlerin dozu da artıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "nankör" dediği İsrail‘in Mavi Marmara baskınının ardından İsrail‘in özür dilemek için dört kere geldiğini ancak daha sonra caydıklarını açıkladı.

Abdullah Gül, BM’nin Mavi Marmara raporunun ardından İsrail’le olan ilişkilerdeki gelinen noktayı “Modern Devlet ve Çok Kültürlülük” başlıklı konferansa katılmak üzere Rusya’nın Yaroslavl kentine uçarken değerlendirdi.

Gül, “Bizim yaptıklarımıza karşın bir nankörlük içindeler. Müttefiklerine bile yük olan bir ülke. Bizim tavrımızdan sonra, bundan böyle biraz da onlar düşünsün. İsrail onurlu bir barışı düşünmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR İÇİN DÖRT KERE GELDİLER AMA…

Türkiye’nin İsrail için yaptığı ‘iyilikleri’ hatırlatan Abdullah Gül, “Ama sanki bunu yapmak zorundayız gibi bir nankörlük içindeler. Müttefiklerine bile yük olan bir ülke: Bizim tavrımızdan sonra, bundan böyle biraz da onlar düşünsün. İsrail, ABD’den cesaret alıyor. Dört defa özür için bize geldiler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bizden de onay aldı, ama son anda caydılar” şeklinde konuştu.

PKK’NIN HAK VE HUKUKLA İLGİSİ YOK

PKK’nın eylemlerine de değinen Gül, şöyle konuştu: “Örgütün son politikaları akıl yoksunu ve akrebin kendi kendisini sokması gibi. Bunların ne Kürt meselesi ne de Doğu Anadolu’daki vatandaşın hak ve hukukuyla hiçbir ilgisi yok. "

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen