Cts. Nis 27th, 2024

“Pazarlama İnteraktiftir” sloganıyla 21- 22 Eylül tarihlerinde gerçekleşen İnteraktif Pazarlama Zirvesi’ni ilk gününde 7300 kişi izledi.


MMI (Marketing Management Institute), 22 Eylül 2011, İstanbul: 21-22 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen İnteraktif Pazarlama Zirvesi’nin ilk gününde 7300 kişi izledi. Zirvenin takipçilerinin 5600’ü İPZ’11’i Marketing Türkiye sitesinde yer alan internet TV’den takip etti.

İkinci gününde IPZ’11 Youth teması ile açılan Zirve’de Youth Republic Genel Müdürü Serhat Gürcü gençler ile gerçekleştirdikleri “harçlık pazarı “adlı araştırmadan çarpıcı sonuçlar verdi.

Araştırmaya göre Türkiye’de 15-25 yaş arası 16 milyon bulunuyor. Bu gençlerim üç milyonu üniversite, 6 milyonu lise, 6-7 milyonu da çalışan gençlerden oluşuyor. Türkiye’de ki gençliğin toplam 80 milyar TL’ lik kendilerine ait harcama bütçesi ve harçlık pazarı var ve bu pazar krizlerden etkilenmiyor. Gençlerin satın alma eğilimlerini ise sanıldığının aksine TV reklamlarından daha fazla arkadaş tavsiyesi belirliyor. Bu oran üniversite gençliğinde yüzde 60, lise gençliğinde yüzde 30 oranında.

İPZ’11 Youth’un sponsoru Efes Türkiye İletişim Müdürü Emre Topsakoloğlu interaktif dünyada gerçekleştirdiği ve geçtiğimiz dönemde büyük yankular uyandıran iki projesini katılımcılarla paylaşırken Efes olarak sosyal medyanın önemini çok erken farkettikleriini belirtti. Topsakaloğlu sosyal medyada marka olarak sadece konuşmadıklarını konuşulanları dinlediklerini belirtirken. Konuşulanlarla ilgili aksiyon aldıklarını ve stratejilerini oluştururken konuşuları analiz ederek çıkan sonuçlardan faydalandıklarını söyledi.

Bu yıl ‘Pazarlama İnteraktiftir’ sloganı ile pazarlama dünyasına yeni ufuklar açan Zirve’nin ikinci gün konuşmacısı Summer Bedard idi. Summer Bedard Amerika’nin prestijli interaktif tasarımcılarından ve ürün stratejistlerinden biri. Özellikle sosyal medyadaki ürünlere fokus olan ürün stratejisti Bedard konuşmasında gelecekte insanların daha fazla kişisel veriyi internet üzerinde saklayacaklarını belirtti. Bedard Amerika’da iki yaş altında yüzde 91 çocuğunun fotoğrafı olduğunu söylerken “kişiler takip ettikleri konuları değerlendirerek kendilerini daha iyi tanıyacaklar” dedi. Bedard’ın çalışmaları arasında sosyal etkileşimi esas alan ve verimli komünikasyon kurmayi hedef eden Web, Televizyon ve Mobil ortamlar icin hazırlanmış uygulamalar yer almakta.

IPZ’11 Youth’un ikinci günü Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı Mevlüt Dinç yaptığı konuşma da Türkiye’de yapılan lokal oyun uygulamalarının gücünden bahsederken, bunun devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti. Dinç, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü altında kurulan Dijital Oyunlar Federasyonu’nun da lokal oyunları desteklemek amacıyla başladığını belirtti.

Grand Interactive Awards sahiplerini buldu.

İPZ kapsamında bu sene 5. Kez düzenlenen Grand Interactive Awards iki senedir Avea sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. En iyi interaktif pazarlama fikirlerinin ödüllendirildiği Türkiye‘nin ilk ve tek interaktif pazarlama yarışması Avea Grand Interactive Awards’da ödül kazananlar da IPZ’11’de sahiplerini buldu. 10 kategoride yarışan projelerin değerlendirme sonuçları şöyle sıralandı:

En iyi banner uygulaması
Renault NBA çalışması – 41-29

En iyi display uygulaması
Ford Focus lansman – On Target

En iyi video reklam kampanyası
TT Fiber Dijital Planlama kampanyası – Bona Digital

En iyi arama motoru kampanyası
Tatil Sepeti – ROILAB

En iyi sosyal medya kampanyası
Nesfit- Project House

En iyi sosyal medya mecra uygulaması
Garanti Mayormatik – 41-29

En iyi mobil pazarlama kampanyası
Monopoly çılgınlığı – Pharos

En iyi mobil reklam kampanyası
Innecean WW Turkey Hyundai Elentra lansman – Aerodeon

En iyi aplikasyon uygulaması
ING Mobile – POZITRON

En iyi interaktif kampanya ödülü (Avea Özel Ödülü)
Bu sene o sene – C-Section

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen