Cum. Nis 26th, 2024

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti’yi eleştireyim derken büyük bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu, aylar önce İsrail Başbakanı’nın kullandığı cümleleri birebir kullandı.


Birleşmiş Milletler’in Mavi Marmara ile ilgili raporunu yorumlayan Kılıçdaroğlu, kullandığı sözlerle şaşırttı. CHP lideri, hükümeti eleştireyim derken, aylar önce İsrail Başbakanı’nın kullandığı cümleleri birebir kullandı..

"BUNLARI TÜRKİYE‘NİN BİLMESİ GEREKİRDİ"

Önce Birleşmiş Milletler’in raporuna eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu; "BM’nin raporu, gerçekten bir talihsizlik" diyerek şu ifadelere yer verdi; "Bu raporun hazırlanmasında bizim temsilcimiz de vardı ama onun verdiği muhalefet şerhinin de işe yaramadığı anlaşılıyor. Raporun bir diğer temel özelliği, Gazze ablukasını meşrulaştırmış olmasıdır, bu da Türkiye‘nin aleyhine. Aslında bütün bunları Türkiye‘nin bilmesi, düşünmesi gerekirdi. Düşünmeden, bilmeden yola çıkarsanız, bu tür duvarlarla karşılaşırsınız. Dış politika açısından gerçekten hüzün verici bir tablo"

"SONUCU MAVİ MARMARA YARATTI"

CHP lideri, böyle bir tablonun ortaya çıkmasını hiç kimsenin istemeyeceğini ifade etti ve eleştirilerini şöyle sıraladı; "Şimdi önlem almaya çalışıyoruz; efendim işte ikinci katip düzeyine indiriyoruz, Büyükelçilikteki görevlileri. Daha önce de oldu zaten, bunlardan sonuç elde edilemez. Sonuç nedir? Yarın Gazze ablukasıyla ilgili olarak İsrail çıkacak diyecek ki: BM, benim lehime karar verdi. Verdi mi, verdi. Sonucu kim yarattı? Mavi Marmara yarattı. Demek ki; en baştan düşüneceksiniz, Türkiye‘nin çıkarları öyle küçük olaylara alet edilmemeliydi. Geldiğimiz tablo üzüntü verici"

CHP liderinin eleştiri sırasında, "Bu olayı kim yarattı? Mavi Marmara gemisi yarattı" sözleri siyaset çevrelerinde büyük talihsizlik olarak yorumlandı. Aynı sözleri bundan bir süre önce İsrail Başbakanı Netanyahu da kullanmış, "Ortaya çıkan olayın sorumlusu Mavi Marmara isimli gemidir" demişti..

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen