Paz. Nis 28th, 2024

Odatv iddianamesine göre, MİT’çi Kozinoğlu ile telefonla konuşan OYAK Genel Müdürü Ulusoy, Danıştay saldırısı iddialarına ilişkin “İt ürür kervan yürür” diyor.


ODATV soruşturması kapsamında tutuklanan MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun teknik takibe takılan konuşmalarındaki S.C.U’nun kimliği deşifre oldu. Savcılığın Odatv iddianamesinde S.C.U diye gizlemeye çalıştığı kişinin OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy olduğu ortaya çıktı.

Ulusoy’dan Kozinoğlu’na talimat

Kozinoğlu’na telefonda emir ve talimatlar veren Ulusoy, ismini zikretmedikleri bir şahıstan bahsederek Kozinoğlu’ndan onu sorgulamasını istiyor. “Asın kesmeyin” şeklinde talimat veren Ulusoy’a Kozinoğlu, “Evet efendim emrinizi ileteceğim” şeklinde yanıt veriyor. Ek klasörlerde, ‘Hayalet’lakaplı Kozinoğlu’nun Ulusoy’la yaptığı konuşmalarda “en büyüğümüz” diyerek şifrelediği kişinin ise OYAK Holding’in Ceosu Emre Taner olduğunu söylediği de yer alıyor.

Soruşturma kapsamında devlet güvenliğine ilişkin gizli belgeleri çalmak ve temin etmek suçlarıyla ıyla hakkında dava açılan Kozinoğlu’nun Ulusoy’a sık sık “Başüstüne efendim” şeklinde hitap ettiği belirlendi.

‘Yıllarca asın kesin dedik’ ifadesi soruldu

8 Ekim 2009’da yaptığı telefon görüşmelerinde de OYAK Genel Müdürü Ulusoy’un “Hani arkamı bilmem nereye dayadım yapmasın. Bakmayın benim baskımla duruyor. Yoksa yerler kimseye… biliyorsun biz yıllarca asın kesin dedik ” şeklinde ifadeleri savcılık tarafından Kozinoğlu’na sorulmuş. Kozinoğlu “Benim kulaklarım sağır olduğu için telefon konuşmalarının çoğunu da ben duymamış olabilirim. Sol kulağımda işitme kaybı vardır. Ancak şu an herhangi bir alet kullanmıyorum” yanıtı vermiş.Kozinoğlu ile Ulusoy arasında geçen bir konuşmada ise Danıştay saldırısıyla ilgili özellikle OYAK Güvenlik Genel Müdürü Emekli Albay Orhan Çoban hakkında yapılan olumsuz haberler tartışılıyor.

Ulusoy: Boşver, it ürür kervan yürür

Albay Çoban ile birlikte MİT’te ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda birlikte çalışan Kozinoğlu’nun da bu haberlerde anıldığını söyleyen Ulusoy, “Bazı yazı çiziler çıkıyor onlara da moralinizi bozmayın” diyor. Kozinoğlu’nun, “Bugün çıktı mı efendim?” diye sorması üzerine Ulusoy, “Hayır yani. Orhan’la ilgili falan çıkarken hani araya sokuyorlar” cevabını veriyor. Kozinoğlu, “Her zaman yapıyorlar efendim” diyor. Ulusoy ise “Ya s.. et. Boşver. İt ürür kervan yürür. Devleti korumak ayıp değil günah değil” ifadelerini kullanıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen