Cts. May 4th, 2024

Verdiği tepkilerle Türkiye’yi gözyaşlarına boğan Öyle Bir Geçer Zamanki dizisinin küçük oyuncusu Osman, dün akşamki bölümde verdiği siyasi içerikli mesajla hafızalara kazındı.


İncir bahçesinden incir alan minik Osman, farkında olmadan kapitalizmin mülkiyet hukukunu da yerle bir etti. İncir bahçesinin sahibi Lemi minik Osman’ın kıçına tokat atıp, kulağını çekmekle Osman’da büyük bir değişim yaratmıştır.

DİZİDE YAŞANAN DİĞER GELİŞMELER
Ali Kaptan"ın ardından, Carolin"in de sürpriz ziyareti herkesi tedirgin eder. Özellikle de Hasefe Anne bu duruma çok öfkelenir. Ancak Carolin bebeğinden kolay kolay vazgeçecek gibi değildir. İş bulamayan Ali Kaptan, elde avuçta ne varsa satmaktadır. Bu durum Cemile"nin gözünden kaçmaz. Sağlığı henüz düzelmemiş olan Aylin, Soner ile birlikte hâlâ çiftlik evindedir. Ağabeyinin varlığından şüphelenen Murat, Süleyman"ı takibe aldırır. Uzun bir aradan sonra birlikte oldukları sayılı dakikaların tadını çıkartmaya çalışan Aylin ve Soner"in sürpriz bir ziyaretçileri vardır. Sebep olduğu acıların bedelini ödeme sırası Carolin"dedir. İş arayan ve bir türlü bulamayan Carolin"in karşısına Cemile sürpriz bir teklifle çıkar.

Osman ise bambaşka alemlerdedir. Arkadaşları ile mahallede oyun oynayan Osman suçu olmadığı halde Lemi’den azar işitmiştir ve kulağı çekilmiştir. Suçsuz olduğu halde kulağı çekilen Osman "Madem cezamı çektim, suç işleyeyim" diyerek Lemi’nin incir bahçesine dalar. İncileri alan Osman, Lemi’ye nispet edercesine Lemi’ye seslenir ve bahçesinden aldığı incirleri gösterir.

Osman Lemi’nin bahçesinden aldığı incirleri eve getirir. Annesi incirleri nereden aldığını sorar. Cemile izinsiz incir aldığı için önce Osman’a kızsa da, Osman’ın "Ben hırsız değilim. O ağaçlar orada duruyor bir kere. Bu incirlerde o ağaçlarda yetişiyor. Lemi’nin değil ki, bu incirler incir ağacının.Bu incirler Lemi’nin kafasında mı çıkıyor" deyince Cemile yumuşar ve incirleri Osman ile birlikte yemeye başlar.

Caroline, Cemile’nin evine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirir ve bebeği Mustafa’yı geri ister. Hasefe hanım buna karşı çıkar ve Caroline ile tartışır. Hasefe ana, Caroline’nin bebek üzerinde hakkı olmadığını söyler, Caroline ise Ali’yi sırtından vurduğu gerçeğini ve bu yüzden Ali Kaptan’ın yürüyemediğini Hasefe anaya hatırlatır. Bu gerçek Hasefe anayı çok üzmüştür.

İş bulamayan Ali Kaptan, elde avuçta ne varsa satmaktadır. Bebeğini isteyen Caroline, Ali Kaptan’dan yardım ister. Ali Kaptan ise bebeğe bakamayacak durumda olduklarını söyler. Bebeğini almaya kararlı olan Caroline ise çalışmaya karar vermiştir.

Vurulduktan sonra sağlığı henüz düzelmeyen Aylin, Soner’le birliktedir. Kızını merak eden Cemile ise çiftlik evine ziyarete gider. Ancak Cemile gördüğü manzara üstüne donup kalmıştır. Cemile, Aylin ve Soner’i öpüşürken görür ve ikili arasındaki aşk gerçeğini de öğrenir.

Mete"nin kalbini kazanmaya çalışan Jale, Necati"den faydalı bilgiler edinir ve bunları kullanmak için hemen harekete geçer. Caroline çocuğunu geri alabilmek için yana yana iş aramaktadır. Bir türlü iş bulamayan Caroline, bu kez Cemle’nin kapısını iş için çalar. Ancak artık intikam zamanı Cemile’dir. Ailesini dağıtan kadına iş verecek olan Cemile, Caroline’ye temizlik yapmasını önerir. Caroline Cemile’nin kendisi ile dalga geçtiğini söyler ancak Cemile’den tepki alır. Cemile geçmişte kendisinin de çocukları için temizlik yaptığını ve Caroline’nin bunun için kendisiyle dalga geçtiğini Caroline’ye hatırlatır. Caroline’nin çocuğunu geri alabilmesi için ona bakması zorunluluğunu hatırlatan Cemile’nin teklifini ise Caroline düşünmeye başlamıştır.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen