Cum. Nis 26th, 2024

Rize’yi, dünden beri etkili olan sağanak yağış vurdu. Selin etkili olduğu Kırklartepe köyünde bir kişiden haber alınamıyor.


Foto galeri için tıklayın

Rize’de sağanak yağmur nedeniyle kent merkezinde 100’den fazla ev ve işyerini su bastı, heyelan tehlikesi nedeniyle 8 ev boşaltıldı. Yağış nedeniyle daha önce tahliye edilen 2 ev yıkıldı. Selin etkili olduğu Kırklartepe köyünde yaşayan 52 yaşındaki Necihan Aksu’dan haber alınamıyor. Aksu, gönüllü dağcılar tarafından aranıyor.

Salarha köyü yolunda mahsur kalan AK Parti Milletvekili Köksal Toptan, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı. Yukarıkaplıca Mahallesi’nde mahsur kalan 10 kişi ise askeri helikopterle kurtarılmaya çalışılıyor.

Rize kent merkezi ile yakın beldelerde dün öğleden sonra başlayan yağmur, saat 15.00 sıralarında yerini sağanak yağışa bıraktı. Yaklaşık iki saat devam eden şiddetli yağmur nedeniyle Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde 100’e yakın ev ve işyerini su bastı, 100 kadar araç da balçık altında kaldı. Taşlıdere, Veliköy Deresi ve Değirmendere yer yer taştı, 20’ye yakın köy yolu, toprak kaymaları sonucu ulaşıma kapandı.

Şehir merkezinde bulunan Tophane Polis Merkezi ile 112 Acil İstasyonu sular altında kalırken, istasyonda bulunan 7 ambulans çamura gömüldü. Değirmendere ve Camiönü mahallelerinde ise 8 ev, heyelan tehlikesine karşı boşaltıldı.

Şehir merkezine elektrik verilmeye başlanırken, çok sayıda köyde elektriklerin kesik olduğu, bölgede suların akmadığı belirtildi.

Kuvvetli sağanak yağışın devam edeceği belirtildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen