Cts. Nis 27th, 2024

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, yeni sezon açılışını, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ile düzenlediği ‘Senfonik Mehter’ konseri izleyenlerden büyük alkış aldı.


Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, yeni sezon açılışını, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ile düzenlediği ‘Senfonik Mehter’ konseriyle yaptı.

Serik’teki Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ‘Senfonik Mehter’ konserini, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile davetliler izledi.

Fetih Marşı, Barbaros Marşı, Estergon Kalesi gibi mehteran ile bütünleşen eserlerin Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve mehteran takımı tarafından yeniden yorumlandığı konser, izleyenlerden büyük alkış aldı. Konserde mehteran ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’na klarnet sanatçısı Serkan Çağrı da eşlik etti.

Antik tiyatronun akustiğine dikkati çekmek amacıyla konuşmasını mikrofonsuz yapan orkestra şefi Orhan Şallıel, dünya üzerinde yapılan en güzel mekanlardan birinde olduklarını söyledi. Mehter’in Türk tarihindeki önemine işaret eden Şallıel, ”Böyle özel bir mekanda mehter ile senfoniyi birleştirerek sizlere sunmak istedik” diye konuştu.

‘KEŞKE DAHA İYİ DUYURULSAYDI’

Konser sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ertuğrul Günay, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın yeni sezon için ilginç ve özgün bir açılış konseri düzenlediğini ifade ederek, ”Hem senfonik müziğin coşkusunu hem de mehterin gelenekten bugüne uzanan sesini dinledik. Bence çok güzel bir konser oldu. Keşke daha iyi duyurulsaydı. Sanıyorum bu konseri başka yerlerde de düzenleriz” dedi.

‘OKTOBERFEST’E KATILMAYACAĞIM’

Günay, bir gazetecinin Antalya‘da düzenlenen ‘Oktoberfest’ festivaline katılıp katılmayacağını sorması üzerine ise, ”Hayır, katılmayı düşünmüyorum” diye konuştu.

Bakan Günay, konserin ardından antik tiyatronun karşısında, Antalya Valisi Altıparmak, Serik Kaymakamı Ahmet Ümit, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Orhan Şallıel ve turizmcilerle çay içti

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen