Cts. Nis 27th, 2024

Taraf yazarı Emre Uslu “PKK’nın önünün çok açık olduğunu düşünmüyorum” dedi.


PKK saldrılarını önceden bilerek kamuoyunun dikkatini çeken Taraf Yazarı Emre Uslu, Habertürk canlı yayında hain terör örgütü PKK ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye‘nin Nabzı programına ABD’den SKYPE bağlantısı ile katılan Uslu, PKK’nın stratejisini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

PKK İÇ SAVAŞ İSTİYOR
PKK’nın iç savaş çıkarmayı hedeflediğini kaydeden Emre Uslu "Ben kendi elimdeki analizleri şöyle paylaşabilirim. PKK’nın amacı, önümüzdeki süreçte önüne koyduğu stratejiyi gerçekleştirmek. Bunu gerçekleştirmenin bir yolu olarak iç savaş çıkarmayı hedefliyor PKK. Bunu başarır mı bilmiyorum ama sosyal zemin giderek bu noktaya yaklaşıyor." dedi.

BATIDA EYLEM YAPIYORLAR
PKK’nın eylemlerini batıda çoğalttına işaret eden Taraf yazarı "PKK özellikle batı sokaklarını harekete geçirmek istiyor. Bu sebeple batıda sivilleri hedef alan eylemler yapıyor. Her ne kadar PKK biz bu saldırıyı yapmadık dese de, saldırıyı yapan TAK da neticede PKK ile aynı rengi yansıtmaktadır. Bunların stratejilerinin temelinde o bölgede bir yönetim alanı oluşturarak kendi derebeyliğini oluşturmak istiyor." şeklinde konuştu.

Uslu, PKK’nın kürtlerin hakkını savunmak için savaşmadığını kaydederek "Ama PKK’nın hesap edemediği şey ise şu; İlk ortaya çıktığında Kürtlerin bir kimlik sorunu vardı. Ve bu noktada, yani Kürtlerin kimliklerinin yaratılması sonucunda PKK’nın silahlı mücadelesi bir etken oldu. Ancak artık ulus devlet modelleri bir kaçırılmış trendir. Yeni global dünyada artık insanlar adalet istiyor, adalet için savaşıyorlar. Bir bölgede siyasal bir güç olabilmek için değil. Oysa PKK artık Kürtlerin hakları için değil, o bölgede bir güç elde edebilmek için savaşıyor."

PKK’NIN ÖMRÜ PARLAK DEĞİL

Bu strateji ile PKK’nın ömrünün uzun olmadığın ıifade eden Emre Uslu "Bu nedenle PKK’nın önünün çok parlak olduğunu düşünmüyorum. O devlete adalet için savaşanlar, yani hem örgütün hem devletin zulmüne dur diyenler kazanacaktır. PKK aslında bu zemini gördüğü için rahatsız. Yeni sivil seslere tahammül edemiyorlar. PKK bir güç mücadelesinden bir hak mücadelesine dönmedikçe kaybedecektir." dedii

BEYAZ GAZET
E

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen