Per. May 2nd, 2024

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı, kimileri yeni dönemi hayli buruk karşıladı. Atanamayan öğretmenler de bunların arasında.


Her mecrada hak arayışlarını sürdüren ‘Atanamayanlar’ kimi zaman sokağa iniyor, kimi zaman internetteki sosyal paylaşım sitelerinden seslerini duyurmaya çalışıyor. Genç adaylar özellikle twitter’da siyasetçi, bakan, yazar ve gazetecileri mesaj yağmuruna tutuyor. Atanamayan tarih öğretmenlerinin hedefinde ise şu an askerler tarafından verilen ‘Milli Güvenlik’ derslerine girmek var.

HEM İŞ, HEM SİVİLLİK

Öğretmenlerin ortak görüşü ise şöyle: ‘Tarih öğretmenliği öğretmen ihtiyacı olan branşlar arasında. Atama bekleyen tarih öğretmenlerinin sayısı 30 bini aştı. Her yıl yeni mezun olanlarla bu sayı artıyor. 2011’de son atamayla 127 kişi alındı. 18. Milli Eğitim Şurası’nda Milli Güvenlik dersinin öğretiminin askerden alınıp öğretmenlere verilmesi kararı alınmıştı. Hükümetin 15 Maddelik Eylem Planı’nda, ‘Okulların sivilleşmesi için askerlerin milli güvenlik dersine girmemesi’ maddesi bulunuyor. Kararlar uygulamaya geçtiği takdirde branşımızda atama sayısı yılda bini aşkın rakamları bulacak. Milli Güvenlik derslerine biz girersek yıllık atama sayısı artacak, öğretmenler de öğrencilerine kavuşacak.’ ‘Atanamayanların’ bir diğer tepkisi ise ziraat, mimarlık gibi farklı bölümlerden mezun olanların ‘ücretli öğretmenlik’ yapmasına ilişkin.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen