Cum. May 3rd, 2024

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Tarik kitaplarında Süryaniler için kullanılan ifadeler hakkında konuştu ve “Varsa bir yanlışlık, düzeltiriz. Ama net bir şey söylemek isterim, öküzün altında buzağı arama anlayışı bence çok doğru bir yaklaşım değil” dedi.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bugün gazetelerde yer lan Tarih dersi kitaplarındaki Süryanilerle ilgili ifadeler için "Varsa bir yanlışlık, düzeltiriz" dedi.

Dinçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katıldığı, ”Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İşbirliği Protokolü”nün, Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, bir gazetecinin ”Bugün bir gazete yer aldı, bazı tarih kitaplarında Süryanilere ilişkin ifadelerin yer aldığı ve bu ifadelerin Süryanileri üzdüğü belirtiliyor. Bu konuda bir değerlendirmeniz olacak mı?” sorusunu şöyle yanıtladı:

”Bu konuda herkes çok rahat olsun. Bizden de emin olsunlar, varsa bir yanlışlık onu düzeltiriz. Bu çok açık ve net. Ama onun ötesinde aynı haberin içeriğine baktığınızda bu kitabın aslında 2009 yılından beri Türkiye‘de tedavülde olduğu söyleniyor. O zaman 2009 yılındaki bir kitabın bugün gündeme getirilmiş olmasını siz çok makul görüyor musunuz? Yine bunun gibi aslında bu zamana kadar eğitim sistemi içerisinde var olan bir çok şeyin yine son günlerde pişirilip yeniden gündeme getirilmiş olmasını sizin takdirinize bırakıyorum.

Ama net bir şey söylemek isterim, öküzün altında buzağı arama anlayışı bence çok doğru bir yaklaşım değil. Eğitimin ideolojik bir perspektiften çıkarılması, rasyonel, bu ülkenin geleceğiyle alakalı ve çocuklarımızın birey olmalarıyla sonuçlanacak bir çaba olduğunu fark etmeleri ve yapılacak tüm değerlendirmelerin de bu perspektiften ele alınması gerektiği kanaatindeyim. Ben bu tip çabaların aslında çok eskimiş, çok bayatlamış çabalar olduğunu düşünüyorum. Bize birazcık daha rasyonel bir gözle bakılmasını tavsiye ediyorum.”

"İSTANBUL ERKEK LİSESİ’NDEKİ OLAYI BİLMİYORUM"
Dinçer, İstanbul Erkek Lisesi’ne SBS’ye katılmayan bir öğrencinin kayıt olduğuna dair iddiaların hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine de, konuyu bilmediğini, gerekirse inceletip daha sonra bir açıklama yapabileceğini belirterek, ”Ama gayri hukuki bir işlem varsa bunlara izin vermeyiz. Bu kadar basit” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen