Cts. Nis 27th, 2024

The Witcher 2’yi Türkçe oynamak istiyorsanız biraz sabredin. Çünkü Projeckt RED ve Oyun Çeviri el sıkıştı.


Son olarak Total War Shogun 2 Türkçe yaması ile oyun severleri mutlu eden Oyun Çeviri ekibinin gizli projesi açığa çıktı. Projekt RED ile bir süre iletişimi sürdüren Oyun Çeviri, son yılların en iyi oyunları arasında yerini almış olan The Witcher serisinin yeni oyun The Witcher 2’nin lisanını Türkçeleştirecek.

RYO (Rol yapma oyunu) türü görselden çok hikayesi, atmosferi ve özellikle yazılı metinlerin kalitesiyle öne çıkar. Bir sürü metin barındıran oyunun ilk iki bölümü tamamlanmış durumda. Yıl sonuna kadar Türkçe dil desteğinin bir yama ile oyunlara eklenmesi düşünülüyor.

Projekt RED’in resmi desteği ve duyurusuyla desteklenen yamayı yapan Oyun Çeviri’nin açıklaması şöyle:

Arkadaşlar yaklaşık iki aydır üzerinde çalıştığımız projemizi sonunda duyurmanın zamanı geldi:
"The Witcher 2 Resmi Türkçe Yaması"

Burada üzerinde durulması gereken kelime "Resmi". Bundan önceki çalışmalarımız oyun firmalarının haberi olmaksızın gerçekleşmişti. Ancak bu seferki yamamız Cd Projekt tarafından % 100 onaylı bir yamadır. Bu nasıl gerçekleşti kısaca anlatayım: Ocak 2011’de Cd Projekt CEO’su Marcin Iwinski ile temas kurdum. Kendisine sitemizden, Witcher oyununu ne denli sevdiğimizden ve Witcher 2’yi Türkçe’ye kazandırmak istediğimizden bahsettim. Sağ olsun kendisi bizi ciddiye aldı ve oyun çıkınca kendisiyle yeniden görüşmemi istedi. Oyun piyasaya çıktı, kendisi bizi lokalizasyon takımına yönlendirdi. Bize her türlü teknik desteği sağladılar.

Yamanın şu an itibarıyla % 40’ı tamamlandı. Elimizden gelenin en iyisini ortaya koyuyoruz. Geralt’ın macerasını Türk oyunculara, kendi dillerinde sunmak için canla başla çalışıyoruz. Kesin bir çıkış tarihi yok henüz. Bunun sebebi yamanın hatalardan arınmış, güzel bir Türkçe ile ortaya çıkacak olması. Sitemizi takip etmeye devam edin, maddi ve manevi desteklerinizi esirgemeyin.


Proje Lideri/ Editör / Çevirmen : Gökhan Halil DÜZGÜN (Gokyabgu)

Editör / Çevirmen : Mehmet KARDAŞ (Mutagen)

Çevirmen : Okan ŞEN (Venomtrk)

Çevirmen : Yunus Emre UYGUN (Ajira)

Çevirmen : Hakkı Onur GÜLCE (Onurthekiller)

Çevirmen : Cemre SERPAL (Gabira)

Çevirmen : Said SÜRÜCÜ (Saidsrc)

Çevirmen : Onur SAATÇİOĞLU (One of them)

Çevirmen : Mehmet Ali FIRAT (Severus)

Çevirmen : Koray KANDEMİR (EmberMoon38)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen