Cts. Nis 27th, 2024

Türk Kızılayı yeni başkanını seçti. İşte 921 oyla Kızılay başkanı olarak seçilen isim…


Bilkent Otel’de düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul’da, Başkanlık Divanı’nın oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Genel Sekreteri Muzaffer Komit, bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle istifa eden eski Genel Başkan Tekin Küçükali’ye, Türk Kızılayı’na katkıları ve özgün yapısını koruma kararlılığı nedeniyle teşekkür etti.

Seçimde tek aday olan Kızılay Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfi Akar’ın Küçükali’den devralacağı bayrağı daha da yükseklere çıkarmasını dilediğini ifade eden Komit, "Türk Kızılayı’nın insanlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden, afetlerle, savaşlarla gölgelenen hayatlara ışık olmaya devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Yeni dönemdeki hedeflerini anlatan Akar, Türk Kızılayı kuruluş felsefesi ve değerlerinin bütün teşkilat ve toplumla daha geniş şekilde paylaşılacağını, birlik ve beraberliğin pekiştirileceğini ifade etti.

921 oyla seçildi

Daha sonra, Genel Başkanlık seçimine geçildi. Seçim sonucunda Akar, oy kullanan 925 delegeden 921’inin oyunu alarak Genel Başkan oldu. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Akar, seçim sonucunun açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada ise Kızılay’ın milletin malı olduğunu, onu daha çok milletin malı yapmaya gayret edeceklerini söyledi.

Kızılayı halka açacaklarını ifade eden Akar, "7 yıldır da bunu yapmaya gayret ediyoruz ama çok fazla mesafe aldığımız söylenemez. Ancak bundan sonra Kızılayı daha fazla milletin malı yapmaya gayret edeceğiz. İyilikte el ele olacağız. Her kesimle el ele tutuşacağız. Hiç kimseyle hasım olmayacağız. İyilik
hareketinde, kendi şahsım için biçtiğim bir misyon vardı, ben Kızılaycıların ağabeyi olmaya çalışacağım. Türk Kızılayını da iyilik hareketinin ağabeyi yapmaya gayret edeceğim" diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen