Pts. May 6th, 2024

Türk firmalarının 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Hırvatistan’dan yapacağı toplam 100 tonla sınırlı ekmek, pasta, kek, bisküvi ve diğer unlu mamullerin ithalatına “sıfır” gümrük vergisi uygulanacak.


Bakanlar Kurulu’nun “Hırvatistan Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar”ı Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ekim 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bir yıl boyunca pıhtılaştırılmış süt ve krema, yoğurt, kefir ve diğer fermente edilmiş veya asitliği artırılmış süt veya krema 100 tonla sınırlı olmak kaydıyla Hırvatistan’dan “sıfır” gümrük vergisi ile ithal edilebilecek. Aynı şekilde peynirde “sıfır” gümrük vergisi ile bu ülkeden ithal edilebilecek ürünler arasında yer alıyor. Elma ise 250 tona kadar diğer ülkelere uygulanan ithalat vergisinin yarısı uygulanarak bu ülkeden ithal edilebilecek.

Makarnalarda da aynı şekilde 100 tonla sınırlı olmak kaydıyla, ithalatçı firmalar “sıfır” gümrük vergisi ile bu mamulü ithal edebilecek. İthal edilecek meyve suyunda da diğer ülkelere uygulanan gümrük vergisinin yarısı uygulanacak.

Hırvatistan’dan ithal edilecek 100 tonla sınırlı ekmek, pasta, kek, bisküvi ve diğer unlu mamullerin ithalatına da “sıfır” gümrük vergisi uygulanacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen