Pts. May 6th, 2024

Microsoft, Windows 8’de ribbon arayüzünü kullanacağını açıkladığından beri birtakım tartışmalar aldı başını gitti. Ancak Windows’un başındaki isim Steven Sinofsky’ye göre ribbon çok önemli ve kaldırılmayacak.


MS, ribbon’da kararlı ve onu kaldırmıyor! Windows 8 hakkında en çok tartışılan konuda son nokta: Bu özellik Win 8’de kesinlikle olacak!

Microsoft program yönetimi direktörü Alex Simons, geçtiğimiz hafta blog’unda ribbon hakkında şunları söylemişti: "Ribbon sayesinde güvenilir ve mantıklı konumlarda komutlara sahip, optimize bir dosya yöneticisi meydana getirebiliriz."

Windows ve Windows Live başkanı Steven Sinofsky ise blog’unda ribbon ile ilgili çok sayıda negatif görüş olduğunu, ancak birçok eleştiriyi dikkate aldıklarını ve ribbon’dan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Yani Microsoft, ribbon tercihinin doğru olduğunu düşünüyor ve bize ribbon hakkındaki eleştirilere kulak asmayacağını belli ediyor. Ribbon’un birçoğumuzun Office’deki komutları daha derli toplu bir hale getirdiğini düşündüğümüzde, aynısı Windows 8’deki Windows Gezgini için de geçerli olabilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen