Paz. May 5th, 2024

MHP’li Doğru, “Korkarım ki yakın zamanda bu tavizler devam ettiği süreçte Öcalan’ın milletvekilliği adayı olarak karşımıza çıkması dahi mümkündür” dedi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru Ankara’da üç kişinin ölümüne neden olan saldırının arkasında teröre verilen tavizin yattığını ileri sürdü. İsim vermeden teröristbaşı Öcalan’ı ima eden Doğru, “Korkarım ki yakın zamanda bu tavizler devam ettiği süreçte milletvekilliği adayı olarak karşımıza çıkması dahi mümkündür” dedi.

MHP’li Reşat Doğru Ankara’da yaşanan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Üç kişinin hayatını kaybettiği saldırının Türkiye’nin terörde geldiği noktayı gösterdiğini savunan Doğru şunları söyledi:

“Terör örgütüyle hiçbir devlet pazarlık yapmaz. Yaparsa sonuçları daima milletin zararına ve bütünlüğüne kasıtlı sonuçlarla biter. Halkının güvenini sağlamak, eşit imkânları sunmak, terör örgütüne taviz vermek demek değildir. Ülkemizin askerine, polisine, kurşun sıkan, sivil memurunu kaçıran, terör örgütüyle devlet düzeyinde görüşmeler asla kabul edilemez. Kendilerince özerklik ilan eden, bayrak belirleyen terör örgütünün devamı olan şahıslar devlet tarafından muhatap alınamaz. Terör örgütü elebaşısının avukatlarıyla görüşememesinin faturasını masum halk ödeyemez.”

“MİLLETVEKİLİ ADAYI OLARAK KARŞIMIZA ÇIKMASI MÜMKÜN”
Geçmişte PKK’nın yaptığı benzer eylemleri sıralayan Doğru basına da olayları bütün çıplaklığı ile verme çağrısında bulunarak şöyle devam etti:

“Tek suçu işine, okuluna gitmek olan bu insanların cezası ölüm ise nasıl oluyor da ülkemizde terör örgütü elebaşısına ev hapsi istemektedir. Korkarım ki yakın zamanda bu tavizler devam ettiği süreçte milletvekilliği adayı olarak karşımıza çıkması dahi mümkündür. Şehit ailelerimizin gözyaşlarını çeyrek yüzyıldır dindirmeyen bu kanlı terör örgütü en yakın zamanda gerekli istihbarat ve destek sağlanmak suretiyle ortadan kaldırılmalıdır hava harekâtı ile terör örgütüne darbe vuruldu ama zaman kaybedilmeden kara harekatı da mutlaka yapılmalıdır böylece, 2000’li yılların başındaki terörsüz ve acısız günlere geri dönülebilecektir.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen