Cts. Nis 27th, 2024

İtalyan basınında Unicredit’in Yapı Kredi’yi satacağı haberi yayınland


Finanza$Mercati gazetesinin haberine göre; Yapı Kredi Bankası’nin yüzde 50 hissesini elinde bulunduran Koç Grubu’nun finans ortağı İtalyan Unicredit Türkiye ve Polonyo’daki iştiraklerini satmayı planlıyor. Unicredit’in iştirak satışından 7 milyar euro gelir elde etmeyi planladığı belirtiliyor. Haberde UniCredit’in toplam karının yüzde 24’ünün Yapı Kredi‘den geldiğine yer verildi.

Bu arada, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, daha önce Yapı Kredi‘de yabancı ortağın hızlı büyümenin önünde engel olduğunu söylemişti. Mustafa Koç’un "Unicredit elimizi kulumuzu bağlıyor" şeklindeki açıklamalarının ardından Unicredit yönetimi Türkiye pazarından çıkmayı planlamadıklarını söylemişti.

Uzmanlar kısa vadede bu haberin hissede satış baskısı oluşturabileceğini bölertirken, orta ve uzun vadede olumlu bir adım olarak yorumluyor. Bankanın yüzde 50 hissesinin diğer ortak Koç Holding’in alma ihtimalinin de yüksek olduğu ifade ediliyor.

Haberler sonrasında hem Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, hem de Yapı Kredi Genel Müdürü Faik Açıkalın tarafında yapılan açıklamalarda satış haberlerinin gerçek olmadığı kaydedildi. Açıkalın yaptığı değerlendirmede Unicredit’in Rusya Polonya Türkiye‘de büyüme senaryoları üzerinde çalıştığını belirtti.

BANKADAN KONUYA DAİR YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Çıkan haberler sonrasında Yapı Kredi‘den yazılı açıklama geldi.

"Değerli basın mensupları,

15 Eylül 2011 tarihi itibarıyla yazılı ve görsel basına yansıyan, “UniCredit’in Türkiye’deki hisselerini satacağı” konusundaki haber gerçeği yansıtmamaktadır. Bir İtalyan gazetesinde yer alan söz konusu haberin tamamen asılsız olduğunu ve UniCredit’in, Yapı Kredi’deki hisselerini satmak ya da Türkiye’den çıkmak gibi bir planı olmadığını bildiririz. Konuyla ilgili yapacağınız haberlerde bu açıklamayı dikkate almanızı rica ederiz.
Sorularınız için UniCredit Medya İlişkileri Yönetimi’nden Andrea Morawski ile Andrea.Morawski@unicredit.eu adresinden iletişime geçebilirsiniz."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen