Cts. Nis 27th, 2024

Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) eski Maliye Bakanı Peer Steinbrück, Yunanistan’ın avro bölgesine alınmış olmasını bir hata olarak nitelendirdi.


Steinbrück, Bild gazetesinin internet sayfasına yaptığı açıklamada, Yunanistan‘ın avro bölgesine dahil edilmesinin bir hata olup olmadığı şeklindeki bir soruya karşılık, "Bugün ekonomik açıdan bakıldığında bu bir hataydı" dedi.

Yunanistan’a ancak çok sıkı şartlar altında mali yardım yapılması gerektiğini belirten Steinbrück, bunun Yunanistan‘ın, bütçesini AB ülkelerine onaylatmaya kadar gidebileceğini, bunun çok acı verici bir şey olduğunu bildiğini, ancak yapılacak yardımların ancak bu şekilde haklı gösterilebileceğini söyledi.

Steinbrück, Yunanistan‘ın borçlarının en azından yarısının silinmesi gibi bir konuyu da bu ülkeyle bağlantılı olarak mümkün görmediğini kaydetti.

Alman hükümetinin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel‘in avro krizindeki tutumunu da eleştiren Steinbrück, hükümetin ve Merkel’in, vatandaşlara Avrupa’nın ve avronun önemini yeteri kadar izah edemediğini, bunun Merkel’in kişisel bir başarısızlığı olduğunu savundu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen