Sal. Nis 30th, 2024

En az 40 bin kişilik işgücü ihtiyacını karşılayabilmek için dünyadan iki ülke seçti.


Hollanda, IT sektöründe ihtiyaç duyduğu en az 40 bin kişilik işgücü ihtiyacını karşılayabilmek için dünyadan iki ülke seçti. Bunlardan biri Hindistan, diğeriTürkiyeoldu.

Hollanda’nın Brainport Bölgesi Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bakanı L.W.L Pauli, “Hollanda nüfusu oldukça yaşlı. Bizim genç ve eğitimli işgücüne ihtiyacımız var. Hedefimiz tüm dünyada sadece Türkiye ve Hindistan” dedi.

L.W.L Pauli’nin bakanlığını yaptığı bölge olan Brainport, Hollanda açısından ileri teknolojide stratejik bir bölge. İleri teknolojide konumunu, kendine bağlı şehirlerden biri olan Eindhowen’in New York’ta 400 dünya şehrinin katıldığı uluslararası yarışmada 1’inci olmasıyla tescil eden bölgede uzmanlaşılan alanlar ileri teknoloji,tarımbilimi, tarım bilimi, sürdürülebilir enerji, otomotiv ve tasarımdan oluşuyor.

Dünya cep telefonlarında kullanılan chiplerin yüzde 80’ini üreten ASML’nin de bölgede bulunduğuna dikkat çeken Pauli, buranın Hollanda ekonomisi açısından ulaştığı boyutu ise şu rakamlarla ortaya koydu:

– Hollanda‘da üretimin yüzde 35’lik kısmını Brainport sağlıyor.
– Yabancı yatırımların yüzde 40’ı bölgede yer alıyor.
– Hollanda‘da alınmış patenlerin yüzde 50’si bölgeye ait.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen