Sal. May 7th, 2024

Altın neden yükseliyor? Bu yükseliş nereye kadar sürecek? İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve Bigpara yazarı Mehmet Ali Yıldırımtürk’ün yaptığı analiz:


Artık öyle bir duruma gelindi ki son dönemde altına yatırım yapanda yapmayanda bu değerli madenin fiyatlarını merak ediyor. Peki ama altın neden yükseliyor? Ve en önemlisi bu yükseliş nereye kadar sürecek?

İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve Bigpara yazarı Mehmet Ali Yıldırımtürk’ün analizi…

Altının ons fiyatı parite desteği ve birazda spekülatif işlemlerle 1720 Dolar/Ons direncini geçmeye zorlayabilir. Ancak, paritenin yeniden dolar lehine dönmesiyle gelecek satışlar altının yönünde yönünü aşağıya dönebilir.

Euro bölgesinde finansal tedirginliklerin azalması da altına satış getirtebilir.Teknik olarak altının 1720 Dolar/Ons’ta güçlü direnci bulunuyor.

Üç gün üst üste bu seviyenin üzerinde kapanış olması halinde altının ons fiyatı yükselişini sürdürebilir. Ancak, yukarı yönlü seyirde söz konusu performansı gösterememesi halinde gelecek kâr satışlarıyla yönünü yeniden aşağıya çevirerek kademli olarak kısa vadede 1600 Dolar/Ons seviyelerine geri çekilebilir.

24 Ayar altının TL/Gr fiyatı Dolar/Ons ve Dolar /TL fiyatına duyarlı hareketini sürdürürken, Dolar/Ons fiyatı güçlü seviyesini sürdürse de Dolar/TL gerilemeye devam ederse 24 ayar altının TL/Gr fiyatında aşağı yönlü seyir izleyebilir.

ALTIN FİYATLARINDAKİ SON DURUM:

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen