Cum. Nis 26th, 2024

Mobil oyunlar artık her yanımızı sarmış durumdalar. Angry Birds ile başlayan mobil oyun furyasının önüne geçmekse neredeyse imkansız.


Yeni Android güncellemesinin içindeki sır. Uzun süredir beklenen yeni Android güncellemesinin içerisinden bakın hangi sırlar ortaya çıktı!

Günümüzün ve içerisinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük icatlarından bir tanesi olan akıllı cep telefonları, kendi aralarındaki yarışı oyun sektörüne taşıdılar. Yani artık birçok yapımcı bu telefonlar üzerinde yapılabilecek ve kullanıcıları kendisine bağlayabilecek oyunlar üretmeye çalışıyorlar. Pek tabii iş akıllı telefon için oyun üretmeye gelince, birçok yapımcı, iPhone için oyun ürettiklerini söylüyor. Hatta Android platform’unun kendileri için ikinci sırada olduğunu belirtecek kadar da rahatlar.

Fakat bu durumun her an değişebileceği, bazı şahin gözlü yapımcılar tarafından gündeme getirildi. Android 4.0’ın kodlarına yakından bakan bir ekip, kullanıcıların bu işletim sistemine harici bir şekilde bağlanmalarına imkan tanıyan bir menü ile karşılaştı. Menünün içerisindeyse; "Views/Game Controller Input," kısmı joystick ve düğmeler için farklı referansları gösterirken, aynı zamanda "Qwerty" klavye kontrollerin de atanabiliyor olması dikkat çekti.

Konu akıllı telefonlar olunca, üzerlerine entegre edilecek oyunlarda bulunan şüphesiz en büyük sorun, bu telefonlarda herhangi bir fizik motoru bulunmayışı ama Android’in son güncellemesi olan Ice Cream Sandwich ile birlikte bakalım ne gibi yenilikler bizleri bekliyor…

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen