Pts. May 6th, 2024

Başbakan Erdoğan, annesinin ölümünün 7. gününde yapılan mevlitte “Tebareke” olarak da bilinen Mülk Suresi’ni okudu


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan’ın vefatının 7. günü nedeniyle dün ilk mevlit, kadınlara yönelik olarak Karacaahmet Mezarlığı’ndaki Şakirin Camisi’nde mevlit okutuldu. Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan ile aile üyelerinin katıldığı mevlitte, kadın hafızlar tarafından Yasin-i Şerif okundu, ilahiler söylendi ve daha önce okunan binden fazla hatimin duası yapıldı. Tenzile Erdoğan için yatsı namazının ardından da Kasımpaşa’daki Piyalepaşa Camisi’nde mevlit okutuldu. Başbakan Erdoğan, buradaki mevlitte annesi Tenzile Erdoğan için ”Tebareke" olarak da bilinen Kuran-ı Kerim‘in 67. Suresi Mülk Suresi’ni okudu. Erdoğan mevlidin ardından, cemaate seslenerek, "Sevgili anneciğime haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum" dedi.

ANA MADDE ANAYASA
Mevlide Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, dünürü Sadık Albayrak’ın da aralarında bulunduğu aile üyeleri katıldı. Mevlide, ayrıca iş, sanat ve spor dünyasından ünlü isimler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Caminin karşısındaki bazı binalara ”Başımız sağolsun-Kasımpaşa taraftarları”, ”Emanetin emanetimizdir Tenzile Anne / AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı” yazılı afişler asıldı. Öte AK Parti Kızılcıhamam’da toplandı. Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıların ana maddesi yeni Anayasa olacak.

ŞEMSiYESiNi KENDi TAŞIDI
Başbakan Erdoğan, dün annesi Tenzile Erdoğan’ın kabrini ziyaret etti. Daha sonra Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde cuma namazını kılan Erdoğan’a damadı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın eşlik etti. Erdoğan, camiden çıkarken korumasının elinden şemsiyeyi alarak makam arabasına kadar kendi taşıdı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen