Paz. Nis 28th, 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında kurmaylarına seslendi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ilk grup toplantısında yine Başbakan Erdoğan’ı hedef aldı. Başbakan Erdoğan’ın Alman Vakıflar ile ilgili iddiasını bir kez daha dile getiren CHP Lideri, "Başbakan o belediyeleri, ayrıntıları gizlemeden kamuoyuna açıklasın" çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Bir Başbakan karnından konuşmaz. Başbakan vakit geçirmeden hemen bugün ima ettiği CHP’li belediyelerin isimleriyle birlikte bildiği her şeyi ayrıntıyı gizlemeden, atlamadan kamuoyuna açıklasın. Şerefli bir Başbakan’ın yapması gereken budur. Aksi takdirde şerefli Başbakan görevini ihmal etmiş olacak ve suç işlemiş olacaktır" dedi.

Grup toplantılarının Meclis TV’den yayınlanmamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Dün, TBMM’den bir arkadaşımız CHP grubunu arıyor ve Salı konuşmalarını canlı veriyoruz diyor. Ama bugün yine telefon ediliyor, biz verecektik ama TRT Genel Müdürü direniyor, vermiyor, deniyor. TBMM Başkanı bu görüşmelerin canlı yayınlanacağını söylüyor ama TBMM Başkanı TRT Genel Müdürü’ne söz geçiremiyor. TBMM Başkanı TRT Genel Müdürü’ne söz geçiremiyorsa, bu başkan kime söz geçirecek” diye konuştu.

Meclis Başkanı’nın haklarını da kendilerinin savunacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “TBMM Başkanı ile kimse bu düzeyde görüşemez, kimse direnç gösteremez.” ifadelerini kullandı.

Yasamanın güçlü bir organ olmak zorunda olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “TBMM Başkanı da devlet protokolünde çok önemli bir yerdedir. Belki kendisi, söylediği sözün havada kalmasının ne anlama geldiğini bilmiyor ama biz hatırlatalım. Dilsiz demokrasi, örtülü diktatörlüktür. O diktatörlüğe çanak tutmasın” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Başbakan’ın özel temsilcisi CHP‘yi, PKK yetkililerine şikayet ediyor. Bu tür görüşmeler terörü sonlandırmaz, terörü azdırır. Fatura Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a mı çıkıyor? Erdoğan nasıl olsa bir yere giderken bin-bin beş yüz korumayla gidiyor” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalar şöyle:

TBMM BAŞKANI TRT’YE SÖZ GEÇİREMİYOR

Bugüne kadar parlamentonun bir geleneği vardı. Grup konuşmaları TRT’den yayınlanır vatandaş da dinlerdi. Soru şu TBMM Başkanı bu görüşmelerin canlı yayınlanacağını söylüyor ama TBMM Başkanı TRT Genel Müdürüne söz geçiremiyor. TBMM Başkan TRT Genel müdürüne söz geçiremiyorsa Allah aşkına bu başkan kime söz geçirecek. Buradan kendisine söylüyorum. Onun haklarını da merak etmesin biz savunacağız. TBMM Başkanı ile kimse bu düzeyde görüşemez direnç gösteremez. Dilsiz demokrasi örtülü diktatörlüktür.

İKTİDARA HATALARINI SÖYLEYECEK KİMSE KALMADI

Türkiye ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Bunun sorumlusu da AKP hükümetidir. Demokrasi söyleminde bulunmak neredeyse suç olmaya başladı. Terör almış başını gidiyor. Dış politikada zaman kaybı yaşanıyor. Yolsuzluklar almış yürüyor. Bizim dışımızda sorumluluğun bilincinde olup da iktidara hatalarını söyleyecek kimse de neredeyse kalmadı. Siz hiç siyasallaşan yargının adalet dağıttığını duydunuz mu. Her şeyi biz dile getireceğiz. Demokrasi içinde bu sorunu çözeceğiz. CHP’li milletvekillerinin görevleri ve sorumlulukları ağırdır. Bazı gazeteler yazdı AKP’liler çalışıyor CHP’liler tatilde. Hiç ses çıkarmadım. Her arkadaşımdan yaptıkları ile ilgili rapor istedim. Hepsine teşekkür ettim. Tatil tabi ki herkesin hakkı ama biz bu dönemde her zamankinden daha fazla çalıştık, çalışacağız

MAVİMARMARA RAPORU

Parlamento tatildeyken önemli gelişmeler oldu. Zaman zaman tartıştık. Biliyorsunuz Gazze’ye yardım götüren 9 yurttaşımız katledildi. Tüm Türkiye haklarının aranması için Türkiye‘ye açık çek verdi. Çıktılar bir konuşma yaptılar ve BM’de haklarını arayacağız dediler. BM’den rapor çıktı, İsrail‘in Gazze ablukası meşrulaştırıldı. Hiç bir hükümetin İsrail‘e bundan daha büyük bir desteği olamaz. Bunu sağlayan kim AKP hükümeti. Sözde İsrail‘le kavga ediyorlar. Bu karar 5 ay hükümetin elinde bekledi. Kamuoyuna açıklamadılar. Ne zaman açıklandı? Malatya Kürecik’e kalkan kurulana kadar. 5 ay ellerinde tutukları raporu halka anlatmadılar. Bu arada bizi İsrail‘in avukatı olmakla da suçladılar.

İSRAİL’İN AVUKATI AKP’DİR!

Mayınlı arazilerin 44 yıllığına ihalesiz olarak İsraillilere verilmesi için kanun çıkaran kimdi? AKP hükümeti… Bu durumda İsrail‘in avukatı kim? Adalet ve Kalkınma Partisi… Kürecik’e kurulan radar ABD radarı… Bu radar İran’a yöneliktir. Sağlanan istihbaratı İsrail kendi güvenliği için kullanacaktır. Bunu söyleyen ben değilim. Bunu söyleyen ABD’nin Dışişleri yetkilileri. Sayın Başbakan’a soruldu ABD’ye gittiğinde. "Bu İsrail kalkanını İsrail‘in korunması amacıyla konduğunu" söylediler ne diyorsunuz. Başbakan "Düzelttiler ve açıklama yapacaklar" dedi. Hiç açıklama duydunuz mu? ABD yaptığı açıklamayı düzeltmedi. Sen bir Başbakansın ama sözün yerde kaldı. Gerçekleri neden halktan gizliyorsun. O gerçekleri biz ortaya çıkaracağız. Bu rapor BM’nin Gazze ile ilgili raporu bizim Dışişleri tarihimizin en büyük hezimetlerindendir.

TÜRKİYE’Yİ DESTEKLEYEN YOK

Sıfır sorun yaşadığımız ülkelerden birisi de Suriye. Ortak bakanlar kurulunu topladık. Vizeleri kardırdık. Kardeşim dedik. Bol miktarda alkış aldık. Her şey çok iyiydi. Bir sabah kalktık Erdoğan celallenmiş. Vay Efendim bıçak kemiğe dayandı. Ne oldu dedik, savaş mı çıkıyor? Baktık öyle bir şey yok. 40’ı aşkındır son uyarı yapılıyor ama onlar bildiklerine devam ediyor. Bizim dizi filmlerimiz Ortadoğu’da Arap ülkelerinde AKP’nin demokrasi anlayışını değil Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi anlayışını tanıtıyor. Onlar da dediler ki, ‘Son uyarı mı?’ seninle ticari ilişkilerimi kesiyorum kardeşim. 1 milyon dolar sırtımıza yüklendi. Dış politikaya şöyle bir bakın, Mısır kardeşimizdi… Lübnan kardeşimizdi… Gitti Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile anlaşma yaptı… Suriye, İran kardeşimizdi aramız bozuldu… Güney Kıbrıs Rum kesimine ve bize bakın… Türkiye‘yi destekleyen yok. Böylece sıfır dış politikayı da bulmuş olduk.

MİT-PKK GÖRÜŞMESİ

Sıfır terör le ülkeyi devraldılar. Şimdi Türkiye terör batağı içinde. Seçimlerde gazeteci arkadaşlar bana sordular İmralı ile görüşülebilir mi? ‘Ben de terör bitecekse elbette’ dedim. Nedeni de şuydu, terörün ortadan kalkması için hepimizin katkı vermesi gerekir. Geldiğimiz noktada farklı bir tablo çıktı. Bir baktık Sayın Başbakan yurtdışında özel görüşmeler yapıyor. MİT-PKK görüşmesi diyorlar ama değil… Altını çizelim bu Başbakan’ın özel temsilcisinin yaptığı bir görüşme. Senin özel temsilcin bu görüşmede yüzde 95 uyum sağladığını söylüyor. Çık şimdi anlat… Bu yüzde 95 uyum nedir? Bu özel görüşme terörü ötelemek için yapıldı. Üç kez seçimler sırasında ‘ateşkesi erteliyorum’ diye PKK açıklama yaptı. Açıkça AKP seçimlere terörün olmadığı bir ortamda gitmek istiyordu. Bu pazarlık da ‘ateşkes’ ertelenerek ortaya çıktı. Başbakan’ın özel temsilcisi CHP’yi PKK’ya şikayet ediyor olacak şey değil.

ONLARIN GÜNDEMİ ANAYASA DEĞİL

Meclis açıldı bir anayasa değişikliğidir gidiyor. Gazete manşetleri falan uzun uzun anlatılıyor. Pazar günü İstanbul‘a giderken Gerede‘ye uğradım kahvede vatandaşlarla konuştuk. Onların gündeminde anayasa yok. Doğalgaz, elektrik zammı dediler. Bunları dile getirin dediler. Ben de espri olarak bana emeklileri anlatmayın, emeklilerin durumu iyi… Yoksa yüzde 50 verirler miydi dedik. Oradan bir emekli çıktı ve, ‘Valla Kemal Bey kusura bakmayın, biz en çok yalan söyleyen kimse ona oy verdik” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI KAÇACAK DEĞİLDİ

Son günlerde belediyelerimize karşı özel bir ilgi var AKP hükümeti tarafından. Normalde telefonla çağırılması gereken belediye başkanını bir polis ordusu gelip götürüyor. Bugün de sabahın 6’sında belediye çalışanları evlerinden alınıp götürülüyor. Telefon edip çağırırsın, kaçacak halleri yok ya.

BAŞBAKAN’A ŞEREFLİ OL ÇAĞRISI

Buradan Sayın başbakan’a çağrıda bulunuyor. Bir Başbakan karnından konuşmaz. Başbakan vakit geçirmeden hemen bugün ima ettiği CHP‘li belediyelerin isimleriyle birlikte ayrıntıyı gizlemeden kamuoyuna açıklasın. Şerefli bir Başbakan’ın yapması gereken budur! Aksi takdirde şerefli Başbakan görevini ihmal etmiş olacaktır. Ve suçüstü yakalanacaktı. Ve bir şey daha… Bu Deniz Feneri’ndeki köstebek bakan kim Sayın Başbakan bir çık anlat Allah aşkına… Ey şerefli Başbakan çık bu konuları anlatsana, bir dinleyelim bakalım…

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen