Per. May 2nd, 2024

Gaziantep Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu’nda, fen ve teknoloji derslerinin ayrı bir eğitim metoduyla öğrencilere aktarıldığı bildirildi.


Gaziantep Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu’nda, fen ve teknoloji derslerinin ayrı bir eğitim metoduyla öğrencilere aktarıldığı bildirildi.

Okulun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Lokman Taşdan, derslerin işlenişi hakkında şu bilgileri verdi:

"Yıllık plana göre anlatılacak olan konuyu sınıfa önce öğretmen anlatıyor. Konuyla ilgili etkinliklerini sınıfta yapıyor. Ama sınıftaki bütün öğrencilerin konuyu anlama yöntem ve tekniği, öğrenme hızı, hazır bulunuşluk düzeyi aynı olmadığı için tam öğrenme olayı gerçekleşemiyor. Bunun için öğretmen konuyu anlattıktan sonra aynı konuyu sınıfta 3 kişilik bir öğrenci grubuna verip öğrencilerin kendi çabalarıyla hazırlamış oldukları sunum veya farklı bir etkinlikle sınıfta tekrar anlatıyor.

Böylece konuyu anlatan öğrenciler, hem toplum önünde konuşma becerisi kazanıyor, hem de konuyu daha iyi öğreniyor. Dinleyici konumundaki öğrenciler de konuyu iki defa farklı kişilerden dinlediği için öğrenmesi daha kolay ve hızlı oluyor. Bundan dolayı öğrenme olayında hem öğretmen hem de öğrenci aktif rol oynayarak alışılmışın dışına farklı bir metotla konuyu öğrencilerimize sunuyoruz. Yaptığımız araştırma neticesinde bu yöntemle öğrencilerimizin daha başarılı olduklarını gördük."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen