Cts. Nis 27th, 2024

Başbakan Erdoğan’ın ‘Porsche yerine Fiat kullanın’ açıklamasına Porsche Genel Müdürü’nden cevap geldi.


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ÖTV artışıyla ilgili olarak, “Kalkıp ta Porsche kullanacağına Fiat’a, Volkswagen’e bin’ açıklamasına Doğuş Otomotiv-Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy ve Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt’tan değerlendirme geldi.

AÇIKLAMA ÇARPITILMAMALI

Anıl Gürsoy, Başbakan’ın açıklamasına saygı duyduklarını belirterek, “Sadece örnek olarak Fiat ve Porsche markalarını kullanmış olduğundan konuya farklı bir yorum getirmek doğru olmaz. Biz Erdoğan’ın açıklamasının çarpıtılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Başbakan her tüketicinin harcamalarını kendi gelir düzeyine göre yapmasını öneriyor” dedi.

LÜKSÜ AYIRT ETMEK İÇİN BU TABİRİ KULLANMIŞ

Ali Haydar Bozkurt ise “Başbakan lüks yerine orta halli markaları tercih edin demek istemiş. Yoksa Türkiye’de hiç üretimi olmayan bir marka yerine Türkiye’de üretim yapan Toyota gibi markaları sayabilirdi. Kastettiği ithal/yerli ayrımı olsaydı Volkswagen demez, Toyota derdi. Sanırım lüks ile diğerlerini ayırmak için bu tabiri kullanmış. Bu konumda Türkiye’de üretim yapan bir marka olarak Toyota da doğal olarak Başbakanımızın tavsiye edeceği aşırı pahalı lüks sınıf haricindeki markalar arasındadır” değerlendirmesini yaptı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen