Paz. Nis 28th, 2024

E3 oyun fuarında ‘en iyi spor oyunu’ ödülünü alarak başarısını taçlandıran FIFA 12, çıkmasına sayılı günler kala Türkiye’de bir ilke imza atarak FIFA 12 Lansmanı ile sahalara indi…


FIFA 12, Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de adından büyük harflerle bahsettirecek çok özel bir Basın Lansmanı ile sezonu açtı. Aral’ın ev sahipliği ve Avea’nın ana sponsorluğunda yapılan FIFA 12 Basın Lansmanı, bugün 16.30 – 19.00 saatleri arasında İstinye Park AVM’de gerçekleşti.

Aral’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen FIFA 12 Basın Lansmanında, oyun yeni özellikleri, FIFA serisinin bugünkü durumu ve hedefleri ile ilgili bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.
Basın toplantısında yaptığı konuşmada futbol oyunlarının Türkiye pazarı için büyük öneminin olduğunun altını çizen Aral Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, “FIFA serisi Türkiye pazarı için kuşkusuz çok önemli bir oyun. Sektöre ilk adım attığımız 1996 yılında ilk dağıttığımız oyun FIFA 97 olduğu için FIFA serisinin bendeki manevi değeri çok farklıdır. Aral ailesi olarak oyunu Türkiye Pazarı ile buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

FIFA serisinin dünya futbol pazarında en çok satan oyun olduğunu dile getiren Demir, “FIFA serisi dünyada tüm formatlarda yüz milyon kopya sattı. FIFA 11 satışa çıktığı ilk haftada 2,6 milyon kopya satarak dünyanın en hızlı satan Spor oyunu ünvanını aldı. Bu yılda Electronic Arts FIFA 12’nin yeni bir rekor kırmasını bekliyor. Şu ana kadar Dünya’da ve Türkiye’de alının ön sipariş rakamları da bu başarının büyük oranda gerçekleşeceğinin sinyallerini veriyor” dedi.

FIFA 12’nin yeni özelliklerinin çok konuşulacağının altını çizen Aral Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, “PLAYER IMPACT ENGINE” yani futbolcu çarpışma motoru en önemli özellik olarak karşımıza çıkıyor. Her geçen yıl oyun kendini büyük bir hızla geliştiriyor ve oyunculara gerçeğe yakın bir sanal deneyim sunuyor” diye konuştu.

Futbol’un Avea için büyük önem taşıdığını belirten Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, yaptığı konuşmada; “Yaklaşık 10 yıldır, Türk sporunu desteklemeyi kurumsal sorumluğumuz olarak görüyor; Avea olarak yelkenden golfe birçok spor dalında hayata geçirdiğimiz yenilikçi sponsorluk projeleri ile hayata değer katıyoruz. FC Barcelona’nın Türkiye’deki resmi telekomünikasyon iş ortağı olmamız; takiben "FCB Avea Camp – Türkiye‘nin Minikleri, Dünyanın Yıldızları" projesini hayata geçirmemiz spora ve sosyal yaşama katkılarımız kapsamında önemli örneklerdir. Spor Toto Süper Ligi’nde 3 büyüklerin en büyük destekleyicisi “futbolun delisi” olan bir marka olarak milyonları sanal ortamda peşinden sürekleyen FIFA 12’de olmamamız düşünülemezdi. Avealıları, herkesten önce FIFA 12 oyunu ile buluşturmak bu noktada bizim için önemliydi.

Bugün, dünyanın heyecanla takip edilen oyunlarından FIFA 12’nin Lansmanında böylesi bir tecrübeyi burada, ilk kez yaşayan ekibin bir parçası olmak bizim için mutluluk verici. Diğer taraftan; Facebook üzerinden katılımcılarını belirlediğimiz “Avea Futbolun Delisiyiz” Turnuvası’na ilgi beklenin üzerinde gerçekleşti, yaklaşık 2000 kişi yarışmacı olmak için büyük bir mücadele verdi. Hem yarışmacı olmaya hak kazanan hem de turnuvayı kazanan arkadaşlarımızı Avea adına bir kez daha kutluyorum.” diye konuştu.

İki ana bölümde gerçekleşen Lansman, öğleden önce son tüketicinin katıldığı 64 kişilik ‘Avea Futbolun Delisiyiz FIFA 12’ turnuvası ile başladı. Katılımcılar FIFA 12’nin değişen ve gelişen yüzünü ilk kez test etme fırsatı yakaladılar.

Avea Futbolun Delisiyiz FIFA 12 turnuvasının birincisi Batuhan Aras ikincisi Can Sönmez ve üçüncüsü Sertan Kay ’ya hediyeleri takdim edildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen