Çar. May 8th, 2024

Gözler deri ürünlerine çevrildi. Çin’den gelen deri ürünleri kanser mi yapıyor?


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre Uzakdoğu’dan ülkemize getirilen deri ürünlerinin yüzde 70’i kanserojen madde taşıyor. Bu açıklamanın ardından gözler deri ürünlerine çevrildi. Hayatımızın birçok noktasında kullandığımız deri ürünlerini alırken nelere dikkat etmeliyiz. 24 bu sorunun yanıtlarını aradı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açıklaması Türk halkının Uzakdoğu’dan gelen kimi sağlıksız ürünler nedeniyle ciddi tehlike altında olduğunu gösteriyor. Bakanlık deri ürünlerindeki kanserojen ürünlerin ithalatını önlemek için ürünleri test ettikten sonra satışına onay verecek.

ETİKETSİZ ÜRÜNLERİ İHBAR EDİN

Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Matraş 24’e verdiği röportajda şunları söyledi; “Bildiğimiz gösterge şu son 5 yılda deri mamulleri ithalatı üç kat artmış. Bunların kanserojen madde ihtiva etiğini hesaba katarsak, Türkiye’de ki tüketicinin kanser olma riski 3 kat daha arttı. İstanbul’un çeşitli çarşılarından uzak doğu menşeli olduğunu bildiğimiz ürünleri topladık ve akredite bir laboratuarda test ettirdik. Bulguları kamuoyu ile paylaştık. Test ettiğimiz ürünlerin tamamında kanserojen madde tespit ettik. Hali hazırda alışveriş yapan tüketicilere tavsiyemiz Sanayi Bakanlığı’nın etiket uygulaması var. Bunların başında ayakkabıların altına koyulan şeffaf etiketler var. Bu etiketleri muhakkak arasınlar. Tüketicilerimiz bu etikete sahip olmayan ürünleri Sanayi Bakanlığı’na ve Türkiye Deri Sanayicileri Derneği’ne ihbar etsinler.

CİLT KANSERİ RİSKİ VAR

24’ün sorularını yanıtlayan Türk Onkoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Özlem Er, ciltle temas eden ve kanserojen madde ve kimyasal ihtiva eden ürünlerin cilt kanseri riskini güneş ışınları gibi diğer faktörlerle birleştiğinde 5 – 6 kat daha fazla artırdığını belirtti.

Kaynak:Rotahaber.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen