Cts. Nis 27th, 2024

New York’un en ünlü restoranlarından biri olan BLT Market’ın mutfağı denetimlerde sınıfta kaldı. Restoranın kapısına ‘C sınıfıdır’ yazısı asıldı!


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

ABD’nin New York kentinin en lüks restoranlardan biri olan Ritz-Carlton Otel’in içindeki BLT Market’ta yapılan teftişte ortaya çıkan sağlıksız mutfak koşulları skandal yarattı. Restoran Sağlığı Denetleme Birimi’nin yaptığı incelemelerde, BLT Market’taki yiyeceklerin saklanma koşulları ve mutfağın hijyen durumu sınıfta kaldı. Gurme ve yemek rehberlerinin ücret ve kalite sınıflandırmasında en üst sıralarda yer alan restoranın mufağı haşarat istilasına uğramıştı. Mutfakta gıdaların da standart ısıların altında muhafaza edildiği tespit edildi. Başlangıç tabağı fiyatlarının 23 dolardan (42 TL) başladığı ve bir kase çorbanın 14 dolar (26 TL) olduğu BLT Market’ın mart ayından beri koşullarını iyileştirmemesi üzerine kapısına restoranlar için en alt derece olan “C Sınıfı” tabelası asıldı.

Tabela asmak mecburi

New York’ta bu yıl başlatılan sıkı denetim sisteminde, harflerle derecelendirme yöntemine geçilmişti. Buna göre, denetimlerde 0-13 arası ceza puanı “A sınıfı”, 14-27 arası “B sınıfı” ve 28 üstü de “C sınıfı” restoranlar kategorisine alınıyor. İşletmeler, müfettişlerin puanlamaları sonucu verilen A, B veya C sınıfı derecelerini kapılarına asmak zorunda. BLT Market’ın işletmecisi, mutfağın tespitlerin düzeltilmesi için teftişin yenilenmesini istediğini söyledi. Fakat, restoranın mart ayında aldığı 42 ve temmuz ayında aldığı 67 puan, koşullarının her seferinde daha kötüye gittiğini belgelemiş oldu. BLT Market, büyük şehirlerdeki restoranları kalite anketi yaparak listeleyen “Zagat”tan “mükemmele yakın” unvanı ve 2007’de Time Out dergisinden de dört yıldız alarak adını en iyiler arasına yazdırmıştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen