Pts. May 6th, 2024

Akıllı telefonun beşinci sürümü iPhone 5’in tsi.20.00’de Apple’ın California’daki merkezinde gazetecilere tanıtılması bekleniyor.


Bilgisayar devi Apple, en çok satan ürünlerinden iPhone’un yeni sürümünü bu akşam görücüye çıkarıyor.

Ancak iPhone’un yeni sürümünün bir öncekinden ne ölçüde farklı olacağı konusunda kuşkular ifade ediliyor. Bununla birlikte büyük değişiklikler bekleyenler de var.
Apple, her zaman olduğu gibi bu sefer de resmi tanıtıma kadar ürün özelliklerini açıklamadı.

Resmi tanıtıma bu kez, Ağustos ayında emekliye ayrılan Steve Jobs‘un yerine şirketin başına geçen Tim Cook ev sahipliği yapacak.
Cep telefonu piyasasını izleyen kuruluşlardan CCS Insight’ın Araştırma Müdürü Ben Wood, "iPhone’un olmazsa olmaz konumunu perçinleyecek kalitede bir ürün bekliyoruz" diyor.
Yeni cihazları değerlendiren websitesi Gizmodo ise yeni bir iPhone çıkması olasılığının yalnızca yüzde 10 olduğunu, yeni modelin muhtemelen daha ucuza satılacak olan iPhone 4S olacağını kaydediyor.

Diğer uzmanar da ucuz modelin Asya piyasasını hedefleyeceği görüşünü dile getiriyorlar.

iCloud

iPhone 4’ün piyasaya çıkması üzerinden 15 ay geçti. Bu da Apple’ın akıllı telefonunun tarihinde yeni bir sürümü çıkmadan geçen en uzun süre.
CCS Insight yöneticilerinden Ben Wood, bu durumun Apple’ın iPhone’un iCloud sistemiyle birlikte çalışmasını sağlama hedefinin yarattığı güçlüklerden kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyor.
iCloud, Apple’ın akıllı telefonları ve yablet bilgisayarlarına bilgisayar ağı üzerindenyedekleme ve senkronizasyon imkanı sunuyor.
Ben Wood, "Açıklama kesinlikle, alet, yazılım ve uygulama üçlüsüyle iCloud’un yeni bir boyut kattığı hizmetler hakkında olacak" diyor.
Wood’a göre, iCloud Apple’ın rakipleri ile, özellikle de HTC ve Samsung ile arasını açmasına yardımcı olacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen