Paz. Nis 28th, 2024

Kültür A.Ş, Divan Araştırma ve Eğitim Derneği Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 2011 Güz Dönemi Osmanlı Türkçesi kursları başlıyor.


Kültür A.Ş, Divan Araştırma ve Eğitim Derneği, Küçükçekmece Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Yazmalar Başkanlığı, Fatih Halk Eğitim Müdürlüğü, Başakşehir Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 2011 Güz Dönemi Osmanlı Türkçesi kursları başlıyor.

Uzman öğreticiler tarafından her seviyede Osmanlı Türkçesi okuma ve yazma dersleri verilerek, kültürel mirasımızla doğrudan iletişim kurmak isteyen bireylere katkıda bulunulması amaçlanıyor. ‘Kültür ve Tarih Mirasımızla Buluşmak’ başlığıyla gerçekleştirilen programda katılımcılara, hem Osmanlı Türkçesi ile basılmış eserleri hem de İstanbul başta olmak üzere tarihi eserlerimiz üzerindeki Osmanlı Türkçesi yazı ve kitabeleri okuyabilme kabiliyetini kazandıracak. Program çerçevesinde kültürel geziler, konferanslar ve atölye çalışmaları tertip edilerek, bu sayede tarihi ve kültürel mirasımızla barışık bireylerin sayısını artırmak amaçlanıyor.

Osmanlı Türkçesi kursları her biri 12 hafta ve 4 kurdan oluşuyor. Dersler 3 Ekim 2011 Pazartesi saat 19.00’da başlayacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen