Per. May 2nd, 2024

İstanbul genelindeki işletmelerde eş zamanlı olarak tütün ve sigara denetimi gerçekleştirildi.


Beyoğlu’ndaki denetime,İstanbulVali Yardımcıları Ahmet Deniz ve Kazım Tekin, İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu ve Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses’in de aralarında bulunduğu heyet katıldı.

Vali Yardımcısı Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 39 ilçede, 94 ekiple eş zamanlı olarak tütün denetimi gerçekleştirildiğini ifade ederek, ”Dumansız Hava Sahası” olarak başlatılan girişimin önemine dikkati çekti.

Deniz, Türkiye‘de her yıl 100 bin insanın sigaradan kaynaklanan hastalıklardan hayatını kaybettiğini vurgulayarak, denetimleri artırarak sürdürme konusunda kararlı olduklarını kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu da 2009, 2010 ve 2011 yıllarında yapılan kontrollerde İstanbul‘da denetlenen 266 bin 320 işletmeden 257 bin 438’inin yasaya uygun bulunduğunu, 8 bin 504 işletmenin ise yasalara aykırı davrandığının tespit edildiğini kaydetti.

İş yerlerinde, kapalı mekanlarda sigara içilmemesi konusunda uyarı levhalarının asılı olması gerektiğini bildiren Dokucu, şunları kaydetti:

”Bu denetimler sıklıkla sürecek. İşletme sahiplerini ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz. İşletme sahiplerinden ricamız, kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda gayret göstermeleri ve 18 yaşından küçüklere sigara satışı yapmamalarıdır. Sigara satışı yapan iş yerlerinin sigarayı gözle görünür yerlerde ve gıda maddelerinin yakınında satmamaları gerekiyor. Aksi takdirde işletmelere bin ile 5 bin TL arasında değişen para cezası uygulanacaktır.”

İstiklal Caddesindeki bazı iş yerlerini gezen denetim heyeti, gözle görünür yerlerde sigara satışı yapan ve kapalı alanlarda sigara içilmesine izin veren işletmeler hakkında tutanak tutarak, uyarı cezası verdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen