Çar. May 1st, 2024

Beyaz Tv’de yayınlanan ‘Acı Kahve’ programına konuk olan CHP İstanbul eski İl Başkanı Berhan Şimşek “Keser döner sap döner, gün gelir hayatın içinde hesap döner ” atasözüyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mesaj gönderdi.


Acı Kahve’ye konuk olan CHP İstanbul eski il başkanı Berhan Şimşek, Sevilay Yükselir ve Özay Şendir’in sorularını yanıtladı.

BANA KILIÇDAROĞLU ADAY OL DEDİ
Sevilay Yükselir, Berhan Şimşek’e milletvekilliği adaylığı sırasında Kemal Kılıçdaroğlu‘nun kendisini kandırıp kandırmadığını sorunca, Berhan Şimşek temkinli cevap verdi. Şimşek milletvekilliği aday adaylığına Kemal Kılıçdaroğlu‘nun isteğiyle olduğunu ifade ederek "Kılıçdaroğlu bana telefonda istifa et, genel başkan benim milletvekili olarak görmek istediği için istifa ediyorum de." dedi. Ben eğer bu süreci yaşayacak olacağımı bilseydim, ön seçim yapılacak olan illerden aday adayı olurdum ve çıkardım." diyerek Türkiye‘de siyasi parti yasasının değişmesi gerektiğini söyledi.

KESER DÖNER SAP DÖNER

Kılıçdaroğlu’na kendisini milletvekilli adayı yapmadığı için kırılmadığını ifade eden Berhan Şimşek "Keser döner sap döner. Gün gelir hayatın içinde hesap döner, bunlar akar gider." diyerek Kılıçdaroğlu’na gelecek için atasözü ile gönderme yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın Makedonya gezisi sonrası "Alman vakıfları CHP ve BDP‘li belediyelere verdiği kredi ile PKK’ya yardım ediyor" sözlerinin ardından başlayan "Alman Vakfı" polemiği sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yapmış ve "Başbakan ispatlasın CHP‘li belediye PKK örgütüne eğer bir yardım yapmışsa onu açıklasın, kesinlikle o saniye onu kapının önüne bırakacağım." diyerek Erdoğan’a cevap vermişti.

KILIÇDAROĞLU KULAĞINDAN TUTUP ATAMAZ

İşte Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri bu sözler CHP İstanbul Eski İl Başkanı Berhan Şimşek’in tepkisini çekti. Berhan Şimşek, hükümeti eleştirerek başladığı konuşmasında CHP‘li belediyelerin bu işle alakası olması durumunda Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi kulağından tutulup dışarıya atılmayacağını ifade ederek "Belediye başkanları halk tarafından seçilmiştir. Parti içinde de disipline verirsin. Kulağından tutup atamazsın" dedi.

GAZETECİ-SİYASETÇİ POLEMİĞİ

CHP’nin Deniz Baykal zamanında Güneydoğu’yu ihmal ettiğini dile getiren Berhan Şimşek, 1989 yılında savcıları hareket geçiren Kürt raporunun komisyon başkanının Deniz Baykal olduğunu söyleyince, Sabah yazarı Sevilay Yükselir, Şimşek’e tepki gösterdi. Yükselir "Ak Parti demokratik açılım sürecini başlattığında ilk muhalaefet eden Deniz Baykal‘dı. Madem öyle TRT ŞEŞ’e muhalefet eden adam, 89 raporuna nasıl imza atar? Deniz Baykal bu rapora sahip çıkmadı. Birbirimizi kandırmayalım ayıp olur " dedi.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen