Pts. May 6th, 2024

Mersin’de izinsiz gösteri düzenleyen gruplara polis müdahale ederken Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenledikleri operasyonda da kullanılmaya hazır çok sayıda molotofkokteyli ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Akdeniz ilçesi Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinin ara sokaklarında toplanan gruplar polise taş, molotofkokteyli ve havai fişek attı. Polis de grupların dağılması için gaz bombası kullandı.

Şevket Sümer Mahallesi’ndeki müdahale sırasında küçük yaştaki çocukların oluşturduğu gruptakilerin, polisin attığı gaz bombalarını yerden alarak evlere atması MOBESE kameraları tarafından kaydedildi.

-Çok sayıda molotofkokteyli ele geçirildi-
Öte yandan, Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenledikleri operasyonda kullanılmaya hazır çok sayıda molotofkokteyli ile bol miktarda benzin, şişe, gaz ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Operasyonlarda, kent merkezinde 2 marketi kundakladıkları iddiasıyla Ş.Ş, M.E. ve A.O. ile otomobil kundakladıkları öne sürülen A.G, C.G, C.S. ve Z.E. yakalandı.

Ayrıca, aynı operasyonlarda Bursa‘nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek yürüyüşü organize ettiği belirlenen BDP‘li yöneticiler H.C. ile M.K. de gözaltına alındı.

Polisin dün geceden bu yana düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınanların sayısının 15’e çıktığı kaydedildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen