Per. May 2nd, 2024

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Tokat Niksar meydanındaki konuşmasının ardından geçtiği Niksar Ayvaz Su tesislerinde zor anlar yaşadı. Bahçeli’nin, bir ara tansiyonu düşünce korumalar ve partililer, sendeleyen Bahçeli’nin koluna girerek yardımcı oldu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, öğleden sonra Niksar ilçe meydanında yaklaşık 1000 kişilik topluluğa sislendi. MHP’ye mensup yerel yöneticilerin çalışmaları ve iyi niyetleri ile ilgili bir şikayetle karşılaşmadığını kaydeden Bahçeli, "Ancak belediyelerimizin bu başarısı hasis ve haris iktidar zihniyetini iyice tahammülsüz yapmıştır. Belediyelerimiz büyük bir zulüm ve baskıyla karşı karşıyadır. Sizlerin oyuyla sorumluluk üstlenen arkadaşlarımız sindirilmeye, partimizden koparılmaya çalışılmaktadır" dedi.

"AK PARTİ ELİNİ MHP’Lİ BELEDİYELERDEN ÇEKSİN"
Bunun hesabının mutlaka sorulacağını belirten Bahçeli, teftiş baskısı, sahte ve düzmece ihbarlar, mesnetsiz ve uydurma isnatlar, içi boş ve temelsiz şikayet mektuplarıyla MHP’li belediye başkanların üzerine gelindiğini anlattı. Bahçeli, "Mülkiye müfettişlerinden ya da belediye kontrollerinden iktidara uşak olanlar bu devran son bulduktan sonra, siyasi hamileriyle birlikte kaçacak yer dahi bulamayacaklardır. Herkes aklını başına almalıdır. Sabrımız tükenmektedir. AK Parti elini MHP’li belediyelerden çekmelidir, yoksa o eli kırmasını biz çok iyi biliriz" dedi.

Devlet Bahçeli, yoksulluk ve gelir dağılımındaki adalesizlikle boğuşan ülkede, zenginleşen belediyelerin olmasının eşyanın tabiatına aykırı olduğunu kaydetti.

"SİYASİ YÖNETİM ACİZİYET İÇİNDE"
Çağrılarının çatışmadan bunalan, kavgadan usanan, geçim sorunlarından yorulan ve huzurlu bir ülke arayan herkese olduğunu ktaydeden Bahçeli, "Vatanımıza yan gözle bakanın nefesini hep birlikte keseceğiz. Ayrımcılara inat, bölücülere inat ve terörle müzakere edenlere inat Türk milletini birlikte koruyacağız ve yükseklere çıkaracağız. Bunun için belediye yönetimlerinden memnuniyeti çok önemsiyorum" dedi.

Bugün A’dan Z’ye herşey kötüye gitmekte olduğunu savunan Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Siyasi yönetimdeki beceriksizlik ve acziyet her fırsatta kendisini göstermektedir. Sözde ileri demokrasiyle, gerileyen bir ülke haline gelinmiştir. Bir ülke düşünün ki, sınavlarında yolsuzluk ve kopya iddiaları olsun. Vatandaşı aç ve yarınından endişe etsin. İşsizlik ve yoksulluk yalan ve sahte rakamlarla bastırılıyor olsun. Esnafı hüzünlü, çiftçisi üzüntülü, sanayicisi kederli olsun. Doğalgaz ve elektrik zamları herkesin belini büksün. Dünyanın en pahalı benzini ve enerjisini kullanmak zorunda kalsın. Ama buna rağmen kimseden ses çıkmasın, kimseden tepki gelmesin. Bir ülke hayal edin ki, askerine kurşun sıkanlar barış ve demokrasi havarisi kesilsin. Polisine mayın döşeyenler özgürlük savaşçısı olarak lanse edilsin. Her gün şehitleri toprağa emanet olsun. Şehidine sahip çıkanlar tahrikçi olarak azarlansın, şehit kanı dökenler sözde tahkire direnler olarak alkışlansın. Vatanını bölmek ve parçalamak isteyenlerle görüşmeler yapılsın, aralarında dost meclisleri kurulsun. Milletten ve millet sevgisinden bahsedenler suçlansın, tarihe hakaret edenler el üstünde tutulsun. Bir ülke farz edin ki, Mehmetçiği darbeci diyerek köşeye sıkıştırılsın. Teröristler serbest kalırken, terörle mücadele edenler özgürlüklerinden olsun. Haksızlık, vicdansızlık, hukuksuzluk, insafsızlık ve acımasızlık kural olsun. Dedikodu, fitne, telefon dinlemeleri, özel hayat takibatları şirazesinden çıksın. Yolsuzluk, yozlaşma, ahlaksızlık ve şiddet her tarafı hâkimiyeti altına alsın. Yandaşlar korunsun, devletin kaynakları peşkeş çekilsin."

"MAKTULÜ GÖRÜYORSUNUZ, FAİLİ TANIYORSUNUZ"

Bunların nerede ve kimlerin sayesinde yaşandığını halkın bildiğini söyleyen Bahçeli, "Maktülü görüyorsunuz, ama failini de, azmettiricisini de tanıyorsunuz. Ne hazindir ki, ülkemiz AKP iktidarıyla içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir" dedi. Hükümetin dış politikasını da eleştiren Bahçeli, yeni anayasa çalışmaları sırasında milletin hassasiyetleri çerçevesinde hareket edeceklerini, uzlaşmaya dayalı bir toplum sözleşmesini hazırlamak için her katkıyı vereceklerini söyledi. Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı:
"Birliğimizi korumak, dostluk ve kardeşlik alanımızı geniş tutmak için, milli kimliğimizde buluşan, milli değerlerle kaynaşan bir uzlaşma iklimini oluşturmak için, Türk milletini, Türkçemizi, Türk kültürünü yaşatmak için her fedakârlığı seve seve yapacağımızdan herkes emin olmalıdır. Demokrasiden zerre kadara taviz vermeden, sizlerin vekâletini her şeyin önünden tutarak yolumuza inançla ve imanla devam edeceğiz. Ne mutlu bizlere ki, bugün burada bunun misallerini görüyorum. Partimizin, insanı merkezine alan, ayrımcılığı dışlayan ve herkese ulaşmayı amaçlayan belediyecilik vizyonu ve tüm gücüyle sizlere hizmet etmek için çaba sarfedeceğini bu vesileyle ifade etmek istiyorum."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen