Cts. May 4th, 2024

Hakkari valiliği, terör örgüt PKK’ya yönelik operasyon düzenlendiğini, yedi gün boyunca devam eden operasyonda 2 terörist cesedi, örgüt mensuplarının kullandığı sığınaklar, silah, çok sayıda mühimmat ile yaşam malzemesinin ele geçirildiğini bildirdi.


Hakkari Valiliği’nden gönderilen yazılı açıklamada, PKK terör örgütünün kış hazırlıklarını boşa çıkarmak, halkımızın huzuru ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, Hakkari ili Kavaklı, Yoncalı, Armutlu, Çeltik ve Beytüşşebap doğusu bölgesinde, güvenlik güçlerinin yedi gün süre ile ‘Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar’ operasyonu icra edildiği belirtildi.

İcra edilen operasyon ile bu bölgede bulunan terörist gruplar etkisiz hale getirildiğinin yazıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Arazi araması sırasında, Armutlu köyü kırsalında iki terörist cesedi bulunmuş, olayla ilgili adli işlemler başlatılmıştır. Ayrıca, örgüt mensuplarının kullandığı sığınaklar, mağaralar ve mevziler tahrip edilmiş, kaçıp terk ederek bıraktıkları ağır silahlar ve mühimmat ele geçirilmiş ve yerinde imha edilmiştir. Bu operasyonda, yüzlerce çeşit, tonlarca malzeme ele geçirilmiştir. Bu malzemelerden bazıları, Doçka, uçaksavar silahı ve bol miktarda mermisi, RPG-7 roketatar mühimmatları, AK-47 Kaleşnikof ile Kanas keskin nişancı silahlarına ait şarjörler ve mermileri, Gece görüş dürbünü dahil olmak üzere muhtelif dürbünler, mayın ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, pil, fünye ve patlayıcı madde, jeneratör, bol miktarda, ayakkabı, elbise, askeri elbise, battaniye, tüp, çadır, tıbbi malzeme ve tonlarca yiyecekten oluşan yaşam gereçleri.”

Açıklama ile birlikte ele geçirilen malzemeler ile operasyondaki askerlerin yer aldığı fotoğraflarda basın mensuplarına gönderildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen