Per. May 2nd, 2024

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, başörtüsü yasağının kaldırılması için hükümete çağrıda bulundu…


MHP‘den hükümete başörtüsü teklifi! TBMM Genel Kurulu’nda pantolon giyilmesie öngören düzenlemeyle ilgili görüşmelerde, başörtüsünü gündeme getiren MHP‘li Faruk Bal, sorunun çözülmesi için hükümete çağrıda bulundu.

Bu konudaki düzenlemeye destek vereceklerini söyleyen Bal, ilgili yasal düzenlemeyi iptal eden Anayasa Mahkemesi’nin de yetkisini aştığını iddia etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu başkanlığında toplanan Komisyon, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül’ün verdiği İçtüzük değişikliği teklifini görüştü.

Tüm parti milletvekillerinin destek verdiği teklif, kısa süren görüşmenin ardından kabul edildi. Teklif, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulunda pantolon giymesine imkan tanıyor.

MHP’DEN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da teklife olumlu baktıklarını ifade ederek, Türkiye‘de kılık kıyafetle ilgili sorunların sosyal yara haline geldiğini savundu. Bal, 1969 yılında bir İlahiyat Fakültesi öğrencisinin başörtüsü takması sonucunda Türkiye‘de başörtüsünün sorununun kartopu gibi büyüdüğünü, zaman zaman muhtıralara konu olduğunu ve siyaseti şekillendirir hale geldiğini söyledi.

"GELSİN DESTEK VERELİM…"

MHP’nin; başörtüsüyle ilgili özgürlük alanının genişletilmesi konusunda samimi görüşlerini ortaya koyduğunu belirten Bal, bunun sorun olmaktan çıkartılması için gerekli çabayı göstereceklerini, iyi niyet çerçevesinde destek vereceklerini anlattı. MHP‘li Bal, AK Parti ile birlikte daha önce Anayasanın 10 ve 42. maddelerinde değişiklik için ortak akıl yaşatılmaya çalışıldığını ancak Anayasa Mahkemesinin yetkisini aşarak düzenlemeyi iptal ettiğini söyledi.

Bal, ”Şimdi Anayasa Mahkemesi de belirli bir şekle dönüştürüldüğüne göre bu sorunun tekrar toplumsal mutabakatla çözülmesi için MHP‘nin samimi duygularını sizinle paylaşmak istiyorum” dedi.

"YASAKLAR KALKSIN"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop da Türkiye‘de genel olarak kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin hep askeri yönetimler döneminde yapıldığına dikkati çekerek, üniversitelerde başörtüsü sorununun da 1986 yılında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren‘in Çukurova Üniversitesinde yapılan konuşmasıyla başladığını anlattı. Şentop, ”Türkiye’de insanların kılık kıyafetine karışılmadığı, makul çerçeve içinde herkesin dilediği gibi bir ülke olması temennisini dile getiriyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu yasakları da kaldırırız” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen