Paz. Nis 28th, 2024

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mehmet ali Birand’ın sunduğu 32. Gün’de gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Suriye ile gerektiği takdirde savaş dahil her türlü senaryoya hazır olduklarını belirten Davutoğlu, İsrail‘e de meydan okudu.

GEMİLERİMİZE KİMSE MÜDAHALE EDEMEZ
Uluslararası sularda İsrail‘in gemilerimize müdahale edemeyeceğini belirten Davutoğlu "Gazze’ye yeni bir hazırlık olduğu yönünde bize bir yansıma yok. Olursa da uluslararası açık sularda kimse dokunamaz. İsrail kara sularına girmedikçe hiç bir gemimize, ne taşıyor olursa olsun kimse müdahalede bulunamaz." dedi.

HAKLARIMIZI SAVUNURUZ
Yaşanan krizlerin İsrail‘in yanlış politikalarından doğduğunu kaydeden Davutoğlu "Çünkü biz haklıyız. Haklı olduğumuz konuda da milletimizin haklarını savunuruz. İsrail barış politikalarına dönerse İsrail‘le bir sorunumuz olmaz. İsrail tazminat ödeyecek, özür dileyecekler ve Gazze’ye dönük insani yardımlarımızın önünde ambargoları kaldıracaklar. Bunlar uygulanırsa İsrail ile bir problemimiz kalmaz." diye konuştu.

İSRAİLLİ VATANDAŞ HÜKÜMETİ ADINA ÖZÜR DİLEDİ
New York’ta bulunduğu sırada başından geçen bir olayı da anlatan Davutoğlu , Yahudi bir vatandaşın kendisinden İsrail hükümeti adına özür diledi. "Pazar günü biraz boşluğum vardı. Metropolitan müzesine gittik. Tam orayı gezerken orta yaşlı birisi geldi "Merhaba ben sizi tanıyorum. Ben İsrail‘de yaşıyorum ve bir yahudiyim, Türkiye hayranıyım. Ben hükümetim adına sizden özür diliyorum. Çünkü siz haklısınız, biz tarih boyunca dosttuk ve özür dilemeleri lazım ve onların adına ben özür diliyorum. " dedi. Birlikte resim çektirdik ve "Göçtü kervan kaldık dağlar başına" ilahisini Türkçe okudu ve Mevlana hayranı olduğunu söyledi. Bizim sıradan bir İsrail vatandaşı ile ne problemimiz olabilir. Bizim sorunumuz İsrail halkı ile değil, İsrail hükümeti ile." dedi.

SAVAŞ DAHİL HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ

Suriye ile yaşanan gerilime de değinen Davutoğlu "Kamuoyunda bazı provakatif yaklaşımlar var. Sanki Türkiye Batı bloku adına Suriye‘ye bir gündemin parçasıymış gibi davranılıyor. İhale bize kaldı demek doğru olmaz. Çünkü bölgenin ihalesi zaten bizimdir. Kimseden bu konuda nasihat almayız. Bizim için bir güvenlik sorunu olduğunda Suriye ile gerektiği takdirde savaş dahil her türlü senaryoya hazırız." şeklinde konuştu.

EN ÖNEMLİ SORUN TERÖR

Türkiye’nin şu anda en önemli sorununun Kürt meselesi değil, terör olduğunu ifade eden Davutoğlu " Terör hem en önemli sorun, hem de Türkiye‘nin yükselişini istemeyen güçlerin kullandığı bir araç haline gelmiştir. Önemli olan terörün bu şekilde kullanılmasını önüne geçmek ve bu konuda kararlıyız." dedi.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen