Per. May 2nd, 2024

“Öcalan’ın uçakta gözleri açıldığında ‘Memleketine hoş geldin’ diyen Engin Alan değil, Pilot Necati’dir” diyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Pilot Necati PKK kurulurken Öcalan’ın yanındaydı ve 10 milyon lira örtülü ödenekten para verdi. Ben bu iddianın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Habertürk ekranlarında şok açıklamalarda bulundu. Tayyar; bir ergenekon sanığının ofisinde ele geçirilen belgeler içerisinde özel bir mektup olduğunu ve o mektuptaki çarpıcı iddiaları açıkladı. Şamil Tayyar, "Öcalan’ın uçakta gözleri açıldığında ‘Memleketine hoş geldin’ diyen Engin Alan değil, Pilot Necati’dir. Bunun aksini ispatlasınlar çok yeni bir siyasetçi olmama rağmen istifa ederim dedim. Ama şuana kadar böyle bir şey olmadı” dedi.

"Engin Alan’ın bir hikaye olduğunu daha önce söylemiştim" diyen Tayyar, "Ülkücü ve milliyetçi kökenli ya da MHP‘ye oy veren kardeşlerim beni bağışlasınlar. MHP’de bazı yöneticiler Alan’ı partiye transfer ettikten sonra ona bir önem ve güç vehmetmeye başladılar. Mağlum bir balyoz sanığı olduğu için bunun aslında doğru olmadığı, bir kahraman olduğu, onun Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye getiren uçakta olduğu imajını vermeye çalıştılar, efsaneleştirmek istedikler. Bu doğru bir şey değildi. O uçak MİT mensuplarının yönettiği bir operasyondu ve bunun içinde Engin Alan yoktu. Eğer içinde Engin Alan’ın olduğunu ispat ederseniz taze bir siyasetçi olarak bugün siyaseti bırakırım dedim. Şu ana kadar henüz bununla ilgili ortaya koydukları hiçbir şey yok" açıklamalarında bulundu.

Pilot Necati olayının kendi iddiası olmaıdğını vurgulayan Şamil Tayyar, "Belki ölmüş de olabilir yaşıyor da olabilir. Benim kitabıma koyduğum husus şu: Bir Ergenekon sanığının ofisinde elen geçirilen belgeler içerisinde özel bir mektup var. O mektupta Genelkurmay bünyesindeki özel kuvvetler mensubu bir subayla PKK’lı avukat arasında geçtiği ifade edilen bir diyalog var. Orada özel kuvvetler mensubu olduğu ifade edilen subay PKK’lı avukata diyor ki, ‘Pilot Necati PKK kurulurken Öcalan’ın yanındaydı ve 10 milyon lira örtülü ödenekten para verdi.’ Ben bu iddianın çok önemli olduğunu düşünüyorum. O belge ne ölçüde doğru değil, ayrı bir şey ama benim ayrıca yaptığım araştırmalarda gördüğüm hususlardan birisidir" şeklinde konuştu.

"ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN PKK’NIN KURULUŞUNA KATKI VERİLME OLASILIĞI YÜKSEK"

Örtülü ödenekten PKK’nın kuruluşuna katkı verilme ihtimalinin çok yüksek göründüğünü savunan AK Parti’li Tayyar, "O subay da nitekim onu ifade ediyor. Ayrıca Pilot Necati’nin öldüğünü zannediyorsunuz ama Öcalan’ın uçakta gözleri açıldığında ‘Memleketine hoş geldin’ diyen kişidir. Üzerinde durulması ve araştırılması gereken bu konudur. Bu yüzde yüz doğrudur anlamında demiyorum. Sadece o belgeden geçen bir diyalog. Benim iddiam değil" ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen