Çar. May 1st, 2024

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, kadın milletvekillerinin pantolon giymesini sağlayan teklifin Anayasa Komisyonu’na çekilmesiyle, türban meselesinin aynı kefeye koyulmasına tepki gösterdi.


CNN Türk’e konuk olan Şafak Pavey türbanın kendi mecburiyeti ile karıştırılmasını ahlaki bulmadığını söyledi. Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlayan CHP‘li Şafak Pavey " Şimdi sahibi olan bir mesele. Toplumun istediği bir şeye benim karşı çıkmak hakkım olamaz. Buna hakkım yok. Toplumun istediği bir şeyse, orada olmalıdır. Buna karşı çıkma hakkı bana düşmez. Ama ben bunun sahibinin olduğunu.. " dedi.

KIRGIN DEĞİLİM
Cüneyt Özdemir Şafak Pavey’e "Sahibi kim Ak Parti rmi?" sorusunu yöneltti. Pavey o soruya şöyle yanıt verdi:
AKP’nin toplumuna verdiği bir sözdür. Ben burada hakikaten politik bir samimiyetin test edildiğinin farkındayım. Bunun benim mecburiyetimle karıştırılmasını ahlaki bulmuyorum. Hakkaniyete ve vicdana sığdığını düşünüyorum. Bu ayrı bir mesele. Kürekle tarla sulanmaz. Uzlaşma olduğuna sevinmiştim. Kırgında değilim. Bu bir meclis ortamı. ben kendime düşen görevin, sahipsizlerin sahibi olmayan dertlere ses vermek ve onlara sahiplik yapmak olduğunu düşünüyorum.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen