Sal. May 7th, 2024

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın Başkent oluşunun 88. Yıldönümü onuruna resepsiyon düzenledi. Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğindeki resepsiyonda “Seğmen Büyük Ödülleri” sahiplerini buldu.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Resepsiyona İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, büyükelçiler, bürokratlar ve davetliler katıldı.

Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Gökçek’in geleneksel seğmen, eşi Nevin Gökçek’in de üç etek kıyafetiyle katıldığı resepsiyon oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Gökçek, FOMGET Halk oyunu ekibiyle sahneye çıkarak, kısa bir seğmen oyunu sergiledi.

Açılış konuşmasına Ankara’nın nasıl örnek bir başkent haline geldiğini vurguluyarak başlayan Gökçek, “Başta bu özel günü bizlere armağan eden Ankara’yı Başkentlik tacı ile onurlandıran Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Ankaralı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gönülden teşekkür

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise konuşmasına “Ankara’nın kültürünü yansıtan, değerini ifade eden, Ankarayı her anlamda benimsediğini uygulamasıyla, kıyafetiyle gösteren” diyerek nitelendirdiği Başkan Melih Gökçek’e teşekkür ederek başladı. Şahin, Ankara’nın başkent olarak seçilmesinin önemine dikkat çektiği konuşmasını, “Bugün bambaşka bir Ankara var. Bugün bambaşka bir Türkiye var. Yeni bir Türkiye, yenilenen bir Türkiye var” sözleriyle sürdürdü. Kalkınma hamlelerinde dünya ile birlikte yol alan Türkiye’de Ankara’nın da gereğini yaptığına işaret eden Şahin şunları söyledi:

“Ankara’da Ankara için emek veren, taş üstüne taş koyan, iyi şeyler yapan, Ankara’yı huzur ve güvenlik içerisinde yaşatan, Ankara’nın merkezi idarecilerine, Emniyetine, Valiliğine, Jandarmasına teşekkür ettiğimiz gibi, Ankara’yı yerel hizmetlerde dünden bugüne yükselen bir çizgide dünyaya yarışır, Avrupa’nın başkenti olur bir çizgiye getiren ilçe belediye başkanlarımıza ve hepsini temsilen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, emeği geçen çalışma arkadaşlarına gönülden teşekkür ediyorum.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen