Cum. Nis 26th, 2024

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık “. Osman Baydemir’in bir fotoğrafını almak ve bunu KCK yargılanması olarak topluma sunmak ahlaksızlıktır” dedi.


Samanyolu Haber canlı yayınında Sinem Dinçay’ın sorularını yanıtlayan BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık, Diyarbarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e sahip çıkarak, Baydemir’in KCK oprasyonuyla ilişkilendirilmek istendiğini söyledi.

KUMBARALARDAN SUÇ YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR
KCK operasyonlarını eleştiren Sakık, bu fotoğrafla operasyonların meşrulaştırılmaya çalışıldığını ifade ederek, iddiaları yalanladı. Sırrı Sakık sözlerini şöyle sürdürdü:
Bunların hepsi asparagas. Ne fotoğraflarıdır. Osman Bey‘in bir fotoğrafını almak ve bunu KCK yargılanması olarak topluma sunmak ahlaksızlıktır. Osman beyin zaten bu konudaki açıklamalarını zaten siz basından takip etmişsiniz. "Benim üzerimden bu KCK operasyonlarını meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok" diyor Osman bey. Osman Baydemir’in benim eşimle olan görüşmelerini bile bir KCK görüşmesi olarak topluma sunuyorlar. Bu ahlaksızlıkları yapanları aslında oturup bunları sorgulamamız gerekirken, ortada bir tek davacı bulamazsınız. Bir suç aleti bulamazsınız. Gidip gelip "kumbaralardan" suç yaratılmaya çalışıyorlar. Yani bizim ödediğimiz aidatlardan suç yaratılmaya çalışılıyor.

BU İNSANLARIN ŞİDDETLE BAĞI YOKTUR
Bu insanların hepsi de demokratik zeminde siyaset yapan insanlardır ve şiddetle bağı yoktur.
PKK bile demokratik zeminde siyaset yapmak istiyor. Diyorlar ki "Biz silahları bırakmak istiyoruz. Demokratik zeminde siyaset yapmak istiyoruz."

TÜRKİYE’DE GÜVEN BUNALIMI VAR

Türkiye’de bir güven bunalımı olduğunu ifade eden Sırrı Sakık " Peki biz bu mantıkla PKK’yı nasıl demokratik zemine çekeceğiz. Bir taraftan demokratik zeminde siyaset yapmak isteyenlerin eline kelepçe vuracağız, bir taraftan da döneceğiz "Çıkın gelin biz size alanlar açacağız" diyeceğiz. Türkiye‘de ciddi bir güven bunalımı vardır. Artık Kürtler sisteme inanmıyor. Ateşkes süreçlerine bakın, onlarca kez ateşkes süreci sağlanmıştır. PKK silahları susturmuştur ama her seferinde tasfiye politikası gündeme gelmiştir. Ezberi bozabilmeliyiz, ezberi bozabilirsek çözüm sağlayabiliriz." dedi.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen