Pts. May 6th, 2024

Sonbaharı göremeden karakışa geçince hastalıklarda baş göstermeye başladı. Hastalıklarla baş etmede sadece doktorlar çözüm değil. Bu yıl hastalıklarla baş etmede iki favori reçete var. İşte hastalıklara karşı direnç arttıran, yorgunluğu alan, lezzetli mi lezzetli çaylar.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Bir haftadır kış yüzünü gösterdi. Kışın bahara, baharda da yaza alışmışlar için bırakın sıfırın altında eksi dereceleri, sıcaklık 10 dereceye düşünce tabiri caizse buz kesiyoruz, havalar çok soğuk diyoruz… Sıcak iklime alışmışız soğuğa gelemiyoruz kısacası…

MUCİZE KIŞ ÇAYI

Ayva yaprağı, mürver çiçeği, okaliptüs, sinirli ot, hibiskus, otunu sıcak suya atıp beş dakika bekledikten sonra kestane balını da katıp afiyetle içebilirsiniz.
İşte nefis bir diğer baharat çayının tarifi;

Ceviz büyüklüğünde bir parça taze zencefili rendeleyin. 6-7 karanfil tanesi, 2 çubuk tarçın, 1 tutam kuru nane, biraz karabiber, ve 1/2 muskat rendesini, 20 dakika kısık ateşte 300 ml suda kaynatın.

Bir diğer tarif ise kekik suyunun içine pekmez koyup içmek boğaz için birebir. Kekik suyunun içine tatlandırmak için bir tatlı kaşığı pekmezi günde sabah akşam bir çay bardağı aç karnına içerseniz boğazınızı temizleyip kış boyunca da hastalığa yakalatmıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen