Cts. Nis 27th, 2024

Trabzon’un Boztepe Mahallesi’nde kaçak 19 yapının yakımına başlandı. Ekipler 4 evi iş makineleri ile yıktıktan sonra mahkemenin durdurma kararının getirilmesi üzerine çalışmaları durdurdu. Yıkıma tepki gösteren bazı ev sahipleri, binalardan çıkarttıkları eşyaları balyozla parçaladı.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Olay Boztepe Mahallesi Vuslat Sokak’ta meydana geldi. Belediyenin kaçak olduğunu bildirdiği 19 yapının yıkımı için 5 ay önce karar çıkartıldı. Konutlarda oturanlara evleri boşaltmaları için iki kez süre veren belediye, dün yıkım için bölgeye ekip sevk etti. Polis ve zabıta ekipleri de bölgede çok geniş önlem aldı. Ruhsatsız evlerin yıkım çalışmaları başlamadan ev sahipleri ile ekipler arasında tartışma çıktı. Bazı ev sahipleri boşalttıkları evlerden çıkarttıkları eşyaları balyozla parçaladı.

Bu arada, konut sahiplerinden Tahsin Özağcı, konunun yargıya taşındığını ve Trabzon İdare Mahkemesi’nin yıkımı durdurma kararı verdiğini öne sürerek engel olmaya çalıştı. Ancak iş makineleri yıkıma, Elmas Zozik adlı kadının evini yıkarak başladı. Tahsin Özağcı, bir süre sonra mahkemenin durdurma kararını görevlilere iletince yıkım çalışmaları, 4 evin yıktıktan sonra durdurdu.

Trabzon Belediyesi’nce konuya ilişkin yapılan açıklamada, tapuları olmayan yapıların kaçak olduğu, bu nedenle de yıkım kararı alındığı, iki kez süre verildiği bildirildi. Konunun yargı safhasında olduğuna dikkat çeken belediye, durdurulan yıkım çalışmalarının daha sonra yeniden başlatılacağını bildirdi

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen